|

Geçici işçilere kadro hazırlığı

Kamuda çalışan 207 bin 892 geçici işçinin bir bölümü 'sözleşmeli', bir bölümü de 'sürekli işçi' statüsüne geçirilecek.

Aa
00:00 - 19/11/2006 Pazar
Güncelleme: 14:30 - 19/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
Geçici işçilere kadro hazırlığı
Geçici işçilere kadro hazırlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen geçici işçilerin kadroya alınması çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

İlgili kamu kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan teknik komite çalışmalarında, 36 bin 659'u merkezi yönetim, 26 bini KİT'ler ve 145 bin 233'ü mahalli idarelerde olmak üzere kamuda istihdam edilen toplam 207 bin 892 geçici işçiye yönelik çeşitli alternatifler ele alındı.

İlk aşamada kamudaki geçici işçilerin tümünün sürekli işçiye dönüştürülmesi gündeme geldi. Ancak Maliye Bakanlığı ve Hazine, bütçeye maliyetinin fazla olacağı gerekçesiyle buna itiraz etti.

Maliye kanadı, kamudaki geçici işçilerden büro hizmetlerinde bulunan ve memurlarla aynı işi yapanların sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesini, işçilerin yürüttüğü hizmetleri yapanların ise sürekli işçi olarak vasıflandırılmasını istedi.

Teknik Komite çalışmalarında Maliye Bakanlığının bu önerisi kabul edildi ve yasal düzenlemenin bu doğrultuda gerçekleştirilmesi benimsendi.

Buna göre, merkezi yönetim, KİT'ler ve mahalli idarelerde çalışan 207 bin 892 geçici işçiden büro hizmetlerinde bulunan ve memurlarla aynı işi yapanlar, sözleşmeli personel statüsüne geçirilecek.

Kamudaki geçici işçilerden, büro dışında çalışanlar ve daha çok işçilerin yürüttüğü işleri yapanlar ise yeni dönemde "sürekli işçi" olacak.


17 yıl önce