|

Geldi festival mevsimi

Eski kitapların başlattığı festival mevsimi İstanbul'u kuşatmaya hazır. Sihirden karikatüre birçok alanda etkinlik kitap, kültür ve sanat meraklılarını bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:24 - 10/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Geldi festival mevsimi
​Geldi festival mevsimi

Yaz aylarını sakin geçiren İstanbul sonbaharla birlikte festivale doyacak.İlk olarak dijital devrime ufak bir ara verin ve bugün sona erecek olan İstanbul Comics & Art Festival'i ziyaret edin. Burada hem çizgi dünyayı hem de kendi yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz. St. Joseph Derneği Sosyal Tesisleri, Club Quartier’de karikatür, çizgi roman, hip hop, animasyon, illustrasyon, graffiti sanatçılarıyla tanışıp atölye çalışmalarını katılın. İkinci adres ise yine bugün sona erecek olan Kadıköy Plak Günleri...

KADIKÖY'DE PLAK ZAMANI

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesi’nde gerçekleşecek olan plak günlerinde plaklar, söyleşiler, konserler olacak. Bugün Mustafa Özkent, Zafer Dilek “Usta İşi Plaklar”, Mehmet Tez, Evrim Hikmet Öğüt, Yeliz “Nerelerdeydin Analog!” söyleşileri olacak. Saat 20.00’de ise Bülent Ortaçgil konseriyle sona erecek. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen “İstanbul Magic Festival" bugün sona eriyor. KATS Sahne ev sahipliğindeki festivalde sihir yarışmaları, panel, ders, parti ve sihir malzemeleri satışlarının gerçekleştirileşti, uluslararası sihirbazların gösterileri katılımcılara renkli anlar yaşattı.

KİTAP KOKUSU

ŞEHRE YAYILIYOR

Kültür, sanat ve edebiyat tutkunlarının ağırlanacağı “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri”nde 1820 yılında basılan Osmanlı Türklerinin ilk anatomi kitabı gibi özel eserlerin yanı sıra Nazım Hikmet’in evinden getirilmiş kitaplar da meraklılarını bekliyor. 20’yi aşkın sahaf standı bulunduğu Piyalepaşa'da yazar söyleşileri ve kitap müzayedeleri de gerçekleştirilecek. Etkinlik 16 Eylül'e kadar ziyarete açık olacak. Anadolu yakasının ilk ve tek sahaf festivali Üsküdar Sahaf Festivali ise 8 Ekim'de başlayacak. Festival bu yıl da nadir bulunan kitaplar, el yazmaları, dergiler, plaklar, eski paralar, fotoğraflar ve daha bir çok sahafiye malzemesi ile dopdolu. Üsküdar Sahaf Festivali 8-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Kasım ayındaki TÜYAP Kitap Fuarı da, okurlar için bayram niteliğinde olacak.

#Kitap
#TÜYAP
7 yıl önce