|

Geleceğin yıldızlarına 'teknoloji sınıfı'

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü 80.yıl Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda 'Geleceğin Yıldızları Teknoloji Sınıfı' oluşturdu.

Yeni Şafak
15:51 - 26/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:52 - 26/10/2015 Pazartesi
IHA

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü tarafından “Güvenli Hayat ve Güvenlik Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” (ÇOGEP) kapsamında hayata geçirilen “Güvenli Yarınlar İçin El Ele” projesi kapsamında TDP Şube Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 80.yıl Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda teknoloji sınıfı yaptırdı.



Gençlerin kullanması için sınıf 10 adet bilgisayar, 10 adet sandalye, 10 adet bilgisayar masası ve 1 adet renkli yazıcı ile donatıldı.


Açılış nedeniyle düzenlenen törene katılan İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, çocuklara bardak ve kalem seti hediye ederken, sınıfı dolduran çocukların hepsiyle sohbet etti.


Programın sonunda gazetecilere açıklama yapan Emniyet Müdürü Kar, projenin 8 Bakanlığın katkısıyla oluşturulan güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Geçen yıl da İmam Hatip Lisesinde bir bilgisayar sınıfı oluşturduklarını hatırlatan Kar, “Belli dönemde her yıl değişik çalışmalar yapıyoruz bununla ilgili. Geçen sene de imam hatip lisesinde bir bilgisayar sınıfı oluşturmuştuk. Bu senede sevgi evlerinde bunu yapmak istedik” dedi.



“AMACIMIZ ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE KATKIDA BULUNMAK”

Amaçlarının çocukların geleceğine katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Kar, “Burada ki amacımız çocuklarımız zaten gündüz okula gidiyorlar ama akşam geldiklerinde de sevgi evlerinde böyle bir sınıf olursa bilgisayarlarını geliştirebilirler. Burada bir tanede hoca görevlendirilecek. Önemli olan çocukların geleceklerine bir nebzede olsun katkıda bulunabilmek” şeklinde konuştu.


Toplum Destekli Polislik şubesinin sürekli olarak toplumu bilinçlendirme adına çalışmaları bulunduğunu kaydeden Kar, “Adından da anlaşılacağı üzere topluma destek olunacak hangi alanda varsa ona yönelik çalışmalar yapılıyor” dedi.

#emniyet
#şube
#gümüşhane
8 yıl önce