|

Geleneksel oyunlar canlanıyor

Geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla organize edilen Etnospor Kültür Festivali İstanbul’da başladı. Pazar gününe kadar devam edecek etkinliklerde mangala, kökbörü, kuşak güreşi, aba güreşi, atlı cirit gibi geleneksel oyunlar oynanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:11 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali, başladı. Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen festivale Tükiye'den ve Türki cumhuriyetlerinden toplam 472 sporcu katılacak. Etkinliklerde, mangala, kökbörü, kuşak güreşi, aba güreşi, atlı cirit, atlı okçuluk, aşık oyunu, şalvar güreşi, mas güreşi, yaya okçuluğu ve yağlı güreş gibi birçok geleneksel oyun oynanacak.



KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLERİ YENİDEN KAZANACAĞIZ


Dünyadaki tüm milletlerin kendi kültürel sporlarıyla tekrardan ayağa kalkması gerektiğini kaydeden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Geleneksel sporlarımızın böylesine şık ve profesyonel bir şekilde kültürümüzün, tarihimizin takdim edildiği bir organizasyonda buluştuk. Bu yola çıkarken geçmişimize, kimliğimize, kültürümüze dair unutulan ve unutulmaya yüz tutmuş birçok değerimizin yeniden halkımızla buluşmasını, yeniden hak ettiği değeri bulmasını amaçlıyoruz” dedi. Milleti millet yapan belli başlı değerlerin olduğunu kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Tekrar bir araya gelmek ve kimliğimizi tekrardan belirlemek adına çok değerli bir etkinlikte birlikteyiz” şeklinde konuştu.



KENDİ SPORLARIMIZI DÜNYAYA SUNACAĞIZ


İstanbul Valisi Vasip Şahin ise “Kendi kadim sporlarımızın, kadim müziklerimizin veya estetik değerlerimizin dünyaya sunulması noktasında öncelikle kendimizin tanıyarak, üst bir noktaya gelmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Organizasyona Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda vatandaş katıldı.


#Geleneksel sporlar
#Mehmet Tevfik Göksu
#Etnospor Kültür Festivali
8 yıl önce