|

Genç girişimciden otomatik zincir

Konyalı genç girişimci Abdurrahman Duysak, karlı ve buzlu yollarda tır, kamyon, minibüs ve otobüslerde kullanılabilen otomatik zincir sistemi tasarladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 01:41 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Abdurrahman Duysak
Abdurrahman Duysak

Konyalı genç girişimci Abdurrahman Duysak, karlı ve buzlu yollarda tır, kamyon, minibüs ve otobüslerde kullanılabilen otomatik zincir sistemi tasarladı. Ürünün prototipini iki yıl önce tamamlayan girişimci, patentini aldığı sistemin seri üretimine başladı. Ürünün yurt dışı pazarlarına da girebileceğini anlatan 28 yaşındaki Duysak, şu bilgileri verdi: “İnternet üzerinden mesajlar alıyoruz. Şu ana kadar ciddi, olumlu tepkiler aldık. Sistemin bir araca montajı 4 bin liraya yapılabiliyor. İhracatla ilgili hedefimiz de var. Bunun için önceliğimiz Rusya'dır"



ARAÇTAN İNMEDEN TEK TUŞLA AKTİF


Duysak, yılda bin adet otomatik zincir üretimi gerçekleştirebildiklerine dikkati çekerek, “Bu sistemin en güzel özelliği, araçtan inmeden tek bir tuşla aktif hale gelebilmesi. Aracın üzerinde sürekli montajlı halde bulunuyor. Sürücüler, havanın sıfırın altında 15-20 derece olduğunda bile araçtan inip zincir takma durumunda kalıyordu" dedi.


#Abdurrahman Duysak
#Rusya
#Otomatik zincir sistemi
7 yıl önce