|

Gençler fetih ruhunu Malazgirt'te öğrenecek

Anadolu Fetih 1071 Malazgirt Anma Programı'nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Malazgirt’in bir fetih ruhu olduğunu söyledi. Çanakkale ruhunu anlaması için yüz binlerce gence kenti gezdirdiklerini hatırlatan Bak, fetih ruhunun anlaşılması için de gençlerin Malazgirt’e götürüleceğini müjdeledi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 08:53 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bakan Osman Aşkın Bak, Bilal Erdoğan ve  Haydar Ali Yıldız, Fatih Sultan Mehmet'in  kabrinde dua ederek, Malazgirt'ten  getirilen toprağı serpti.
Bakan Osman Aşkın Bak, Bilal Erdoğan ve Haydar Ali Yıldız, Fatih Sultan Mehmet'in kabrinde dua ederek, Malazgirt'ten getirilen toprağı serpti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Okçular Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun düzenlediği Anadolu Fetih 1071 Malazgirt Anma Programı’nda konuştu. Çanakkale ruhunu taşıyan yüz binlerce gencin Çanakkale’ye götürüldüğünü belirten Bak, “Bizler belki bu fırsatı yakalayamadık ama şimdi gençlerimiz bu fırsatı yakaladılar. Yüz binlerce genç, bakanlığımız, belediyeler, sivil toplum kuruluşları tarafından Çanakkale’ye götürüldü. Oradaki ruhu yaşadılar. Ben inanıyorum ki bu süreçte Malazgirt’te başlayan bu hareket, heyecan ve Anadolu’nun fetih ruhunu gençlerimiz orada idrak ederek, Türklerin Anadolu’ya gelişiyle neler başardığını ve neler yaptığını ve cihan imparatorluğuna doğru yürüdüğünü idrak edecekler. Malazgirt, bir fetih ruhudur, sürecin başlangıcıdır” diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE
KİMLİĞİNDE ROL OYNAR

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ise Malazgirt ve 1071’in yeni Türkiye’nin kimliğinin oluşmasında önemli rol oynayacağını belirterek, 1071’i ve Malazgirt’i yeniden gündeme taşıyarak gençlere anlatmak istediklerini söyledi. Malazgirt’in önemli bir hedef olduğunu kaydeden Erdoğan, “Nasıl ki son 15 yılda Çanakkale milletimizin ortak kimliğinin parçası olarak yeniden gündemimizi belirler bir hale geldiyse, Çanakkale etrafında bir şehitler günü idrak edilmeye başlandıysa, inşallah Malazgirt de Türklerin büyük bir ümmetin önemli bir unsuru haline gelişinin miladı olarak görülecek. Bizim milli kimliğimizin Çanakkale gibi önemli parçalarından bir tanesi olarak idrak edilmeye başlanacak” şeklinde konuştu. Erdoğan, Malazgirt, Çanakkale ve bütün zaferlerin hakkıyla idrak edildiğinde milletin çok büyük işler yapacağını kaydetti.

KARDEŞLİK VE ADALETİN TEMELİ ATILDI

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız da, bu yıl Malazgirt'te düzenlenecek etkinliklerle şehitlerinin ruhunu şad edeceklerini söyledi. Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu etkinliklere katılacağını dile getirerek, "Gençlerimizi ve milletimizi de Alparslan'ın Malazgirt Ovası'na geldiği gibi gelmeleri hususunda davette bulundular. Dolayısıyla bu yıl anlamlı olacağına inandığımız Malazgirt Zaferi, tarihin dönüm noktalarından biridir. Şüphesiz Alparslan Anadolu'ya geldiğinde, barış, kardeşlik ve adalet için, Anadolu'da bu değerlerin tesisi için bir medeniyetin yükselişinin temellerini attılar" diye konuştu. Sultan Alparslan'ın ve Fatih Sultan Mehmet'in ve fetihlerinin hatırlanmasının önemine işaret eden Yıldız, bundan sonra her yıl Malazgirt'te de kutlama ve anmaları gerçekleştireceklerini kaydetti.


#Osman Aşkın Bak
#Malazgirt
7 yıl önce