|

Gençler ümmet için namazda buluştu

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gençler, Türkiye genelinde 40 ilde sabah namazında buluştu. Namazın ardından Mısır başta olmak üzere zulüm gören İslam coğrafyalarına dua edildi.

04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:18 - 28/12/2014 Pazar
Yeni Şafak
Geç kalma genç gel sloganıyla gençleri camiye davet eden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çağrısına gençlerden yanıt geldi. Gençler Türkiye’nin birçok ilinde sabah namazında buluştu.  Ülkenin en doğusundan en batısına 40 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik kapsamında,  sosyal medyadan örgütlenen gençler sabah namazında camilere akın etti. Namazın ardından İslam ümmeti için dualar edildi. 

YAKUP KÖSE'YE DESTEK

İstanbul’daki sabah namazı etkinliği Eyüp Sultan Camii'ne yapıldı. Sabah namazından sonra Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve geçtiğimiz günlerde tutuklanan Yakup Köse’ye destek eylemi de yapıldı.

TEKBİRLERLE GETİRİLDİ

Gazeteci Adem Özköse topluluğa hitaben yaptığı konuşmada Sisi’yi ve ona destek veren Batı ülkelerini eleştirdi. Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Yazar Recep Songül ise Müslüman gençliğin sabah ve teheccüd namazlarında bir araya gelmesini dilediğini ifade etti. Edilen duaların ardından grup bir süre tekbir getirdikten sonra dağıldı.

GELENEKSELLEŞECEK

Edirne Ortak Akıl ve Düşünce Derneği de Edirne’deki gençleri organize etti. Edirneli gençler sabah namazını kılmak için Eski (Ulu) Camii’nde buluştu. Dernek Başkanı Veysel Güner, “Başta Mursi, Filistin, Suriye, Çin zulmündeki Doğu Türkistan’a dua ettik. Biz gençler olarak gerçek devrimin sabah namazları olduğunu düşünüyoruz. Bunu geleneksel hale getirmeyi istiyoruz” dedi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN

Sosyal medyadan yapılan çağrılara İzmirli gençler de kayıtsız kalmadı. Konak İlçesi Kemeraltı Çarşısı’ndaki tarihi Hisar Camii'nde bir araya gelen gençler, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından cemaatle sabah namazını kıldı. Namazın ardından caminin ortasında daire oluşturan gençler, Hüseyin Dursun’un duasına eşlik etti.

Türkiye'ye teşekkür

 İstanbul’daki sabah namazı etkinliği Eyüp Sultan Camisi'nde yapıldı. Namaza gelen ve Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerde öldürülen Esma Biltacı'nın ağabeyi Ammar Biltacı da Muhammed Mursi'ye destek veren Türkiye Müslümanlarına teşekkür etti.


Cuntaya direndiler

Özgür-Der ve STK üyelerinin bulunduğu bir grup Diyarbakır’daki Ulu Cami’de bir araya geldi. Sabah namazının ardından cami meydanında toplanan grup adına konuşan Ahmet Maruf Demir, Mısır devrimcilerinin ilk günden itibaren Sisi cuntasına karşı direndiklerini söyledi.

#Diyanet İşleri
#Gençler
#sabah namazı
#Eyüp Sultan Camii
9 yıl önce