|

Genelkurmay’a yaklaşanı vurun

Türkiye’yi kana bulayan FETÖ’cü kalkışmanın yaşandığı gece Genelkurmay Karargahı’nı gasp eden cuntacı teröristlerin erlere, “Burası çok önemli bir yer, anamız, eşimiz gibi... İçeri girenlere izin vermeyin, vurun” talimatı verdikleri ortaya çıktı. Cuntacıların ateş etmeyen askereleri ise darp ettikleri kaydedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı terörist askerlerin darbeye kalkıştığı 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargahı'nda bulunan erlerin ifadeleri, cuntacıların kan donduran talimatlarını da deşifre etti. Darbeci hainlerin, Genelkurmay Başkanlığı'na girmeye çalışan vatandaşları vurması için talimat verdiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'meydanlara inin” çağrısı üzerine sokağa dökülen binlerce vatandaşın akın ettiği Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli erler yaşadıklarını anlattı.



ERLERİ DUVARA DİZDİLER


Genelkurmay Başkanlığı'nı darbeci teröristlerin elinden almak isteyen vatandaşlar, karargaha girmek istedi. F16'larla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM ve emniyet kurumlarına bomba yağdıran, helikopterle vatandaşları ve polisleri tarayan cuntacılar, toplanan kalabalığın karargaha girmesine engel olmak için de erleri Genelkurmay Başkanlığı'nın duvarına dizdi. Cuntacılar, daha sonra da erlere, “Burası çok önemli bir yer, anamız, eşimiz gibi... İçeri girenlere izin vermeyin, vurun” talimatı verdi.



ATEŞ ETMEYENLER DARP EDİLDİ


Darbeci vatan hainlerinin, halka ateş etmeyen askerleri ise “Sıkın, askeri kuralları uygulayın. Size ateş emri verildi, neden uygulamıyorsunuz?” diyerek darp ettikleri belirlendi. Ayrıca erlere, “Buradan çıkarsanız tanklar sizi vurur” gibi tehditler savurduğu ortaya çıkarıldı.



Bildiri 20 kere tekrar ettirilmiş






Darbecilerin sözde sıkıyönetim bildirisini okutmak için bastığı TRT'de o gece yaşananlarla ilgili de yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Cunta bildirisini okumakla görevlendirilen ancak son anda gelen emir üzerine bildiriyi spiker Tijen Karaş'a okutturan Yarbay Ümit Gençer'in hata yapılmaması için bildiriyi 20 kez tekrar ettirdiği öğrenildi. Tijen Karaş ise ifadesinde, “Bizi tek sıra halinde rejiye indirdiler ve yere yatırdılar. 'Türkiye ve sizi IŞİD terör örgütünden korumak için buradayız' dediler. Gençer, 'buraki hiçkimseye güvenmiyorum. Aranızda işbirlikçiler olabilir' dedikten sonra askere dönerek, 'kıpırdayan olursa vur' emrini verdi” dedi. Öte yandan, cuntacı Gençer'in üzerinden de diğer darbecilerde olduğu 1 dolar çıktığı, doların “J” serisi olduğu öğrenildi.


#FETÖ
#Genelkurmay Karargahı
8 yıl önce