|

Gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de oluşturulmaya çalışılan her terör bölgesinin Türkiye’ye doğrudan tehdit olduğunu belirterek, “Münbiç’i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Gitmedikleri takdirde gereğini biz yapacağız” dedi. Erdoğan, Halep’le ilgili şu anda sorun olmadığını ancak itirazları olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:45 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen “29. Muhtarlar Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşananlara ilişkin önemli mesajlar verdi:



Yeni güvenlik anlayışıyla artık tehditlerin kapıya dayanmasını beklemeyecek, tehditleri kaynağında imha edeceğiz. Bu yeni güvenlik anlayışının Türkiye'nin, Suriye ve Irak'ta niçin bulunduğunun, daha etkin şekilde yer almak istediğinin en açık ifadesidir. Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale dönemi bitti, şimdi ise bataklığı kurutma döneminin yaşandığı bir sürecin içindeyiz.



HALEP'TE İTİRAZLARIMIZ VAR


Bizim Halep'le ilgili şu anda bir sorunumuz yok ama itirazlarımız var. Bunu da muhataplarımıza söylüyoruz. Bunu Sayın Putin ile de görüştüm, 'Halep halkını artık huzura kavuşturalım' dedim. Halep'te terör grupları... Bu terör gruplarına karşı müşterek mücadeleyi verelim ama Halep, Haleplilerindir. Bunu açıklamamız lazım. Halep'in üzerinde bir hesaba girmek doğru olmaz. Çünkü bizim Halep'le tarihi, kültürel, akrabalık bağlarımız var. Halep'te böyle bir işgal yapılacak olursa bu insanların gideceği tek yer var, Gaziantep, Kilis.



SIRADA EL BAB VAR


Buradan bir kez daha ifade ediyorum, Türkiye, Irak ve Suriye'de yaşanan her gelişmenin içerisinde mutlaka yer alacaktır. Terör örgütlerine karşı verdikleri mücadelede gerekiyorsa diplomatik ve askeri gücümüzle de oralardaki kardeşlerimizin yanlarında bulunmakta kararlıyız. İşte Suriye'de varız. Özgür Suriye Ordusu mensupları ile birlikte Cerablus'tan başladık, Rai'den Dabık'a kadar indik şimdi sırada El-Bab var.





EN KISA SÜREDE GİDECEKLER


Birileri ısrarla Özgür Suriye Ordusu ve Türkiye'yi El-Bab'tan uzak tutmak istiyor. Tabii biz bu ısrarın gerisindeki niyeti biliyoruz. Biz, DAEŞ terör örgütü ile PYD/YPG terör örgütleri ile bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu çabanın gerisinde sınırlarımız boyunca oluşturulamayan terör koridorunu biraz aşağıdan da olsa tesis etme amacı var. Biz buna rıza göstermeyeceğiz. Hatta en kısa sürede Münbiç'i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Ya çıkacaklar, terk edecekler Fırat'ın ötesine doğuya gidecekler, gitmedikleri takdirde gereğini biz yapacağız.



AFRİN DE TEMİZLENECEK


Sınır güvenliğimizi sağlayacağız ayrıca Irak'ta bir mezhep savaşına izin vermeyeceğiz. Kilis'ten Kırıkhan'a doğru uzanan bölgeden ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için gerekirse orayı terör örgütlerinden temizlemeyi gündemimize aldık, alıyoruz. (Afrin) O bölgeden gelen teröristlerin ülkemizde eylem yapıp geri geriye Suriye'ye kaçmasına göz mü yumacağız? Unutulmasın ki bu mesele bizim için bir beka meselesidir.



SORUNU KAYNAĞINDA ÇÖZECEĞİZ


Artık terör örgütlerini güvenlik görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın kanı, canı pahasına kendi sınırlarımız içerisinde kesinlikle karşılamayacağız. Sorunu kaynağında çözeceğiz. Diğer yandan Irak'ta da varız. Daha etkin şekilde var olmayı sürdüreceğiz, Musul'daki, Kerkük'teki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Irak'ın göz göre göre bir mezhep savaşına itilmesine rıza göstermeyeceğiz.



Mağdur diyenler ihanet içindeler


FETÖ ile mücadeleye yönelik eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, “Son zamanlarda bir mağduriyet edebiyatı yapılıyor. Şehitlerimin aileleri, gazilerimin aileleri mağdur değil mi? Benim milletim o gece yaşadıklarıyla bu mağduriyeti yaşamadı mı? Kim ki bunlarla ilgili FETÖ terör örgütünün mensupları sebebiyle mağduriyet edebiyatı yapıyorsa, kusura bakmasınlar, ihanet içindedir. Kimse bize gelip de bu konuda akıl vermesin. O aklı kendilerine saklasınlar. Himmet toplantılarında bunca paraları toplayacaksın ondan sonra bunları bir yerlere boca edeceksin, mağdur. Ne mağduru?" dedi.



Erdoğan, “Kimse bu mağduriyet edebiyatını yapmasın. İster en yakınımdaki kardeşlerim, dostlarım olsun, ister farklı yerde olanlar.


Kim ki bu mağduriyet edebiyatını yapanların yanında yer alıyorsa çok ciddi bir sıkıntı içerisindedir, kendini şöyle teraziye çıkarıversin. Biz artık bunlardan bıktık. Çünkü ülkemin huzuru için biz bu kararlı duruşu sergilemek zorundayız ve bunu yapacağız" diye konuştu.





#Münbiç
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#PYD
7 yıl önce