|

Giresun’da PKK ile sıcak temas

Giresun Valisi Hasan Karahan, Çanakçı ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2016 Pazar
Güncelleme: 00:32 - 2/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Karahan, il genelinde güvenlik denetimlerini arttırdıklarını anlattı. “Bu sabaha karşı Çanakçı ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandı.” diyen Karahan, teröristlerin gecenin karanlığı ve arazi şartlarından faydalanarak kaçtığını kaydetti.



ÖZEL TİMLER İZ SÜRÜYOR


Karahan, “Bölgede şu anda güvenlik güçlerimiz kaçan teröristleri yakalamak için arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Yine il genelinde denetimlerimizi artırdık, kısa zamanda neticeler alacağız” ifadelerini kullandı. Karahan, Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde 29 Eylül gecesi ölü ele geçirilen 6 teröristin, Giresun merkeze bağlı Çaldağ Jandarma Karakolunda 6 Mayıs'ta Astsubay Başçavuş Zafer Çalışkan'ın şehit edilmesi ve 12 Temmuz'da Dereli ilçe merkezinde 3 polisin yaralanması olayının failleri oldukları yönünde değerlendirmeler bulunduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan bölge halkı da askerlerin arama tarama faaliyetlerine destek veriyor.



HALK NÖBETTE


Kuşköy köyünde yaşayan Menderes Köçek, “Bu gece de bekleyeceğiz. Bulmadan bize rahat yok. 3 gün 5 gün neyse onları bulup, ondan sonra rahat uyku uyuyacağız. Türkiye Cumhuriyeti bizimdir, bizim kalacak” dedi. Halil Cındık ise gece 5 kişilik terörist grubunun evinin önünden geçtiğini gördüğünü ve jandarmaya haber verdiğine değinerek, “Buralar üzerinde emelleri olanlara müsaade etmeyeceğiz” dedi.


#PKK
#Giresun
8 yıl önce