|

Giresun'da PKK'lı terörist böyle teslim oldu

Giresun'un Yağlıdere ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü üyesi güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristin ilk ifadesinde, bir kaç gün önce bağlı bulunduğu gruptan teslim olmak üzere kaçtığını söylediği belirtildi.

Yeni Şafak
09:50 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:16 - 16/12/2017 Cumartesi
Örgütten kaçan terörist güvenlik güçlerine böyle teslim oldu.
Örgütten kaçan terörist güvenlik güçlerine böyle teslim oldu.

Yağlıdere kırsalında bölücü terör örgütü üyesi güvenlik güçlerine teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütünden kaçan ve kimliği henüz belirlenemeyen "Vanlı" kod adlı bölücü terör örgütü mensubu, Üçtepeler Beldesi Pelitcik mevkisinde silahsız olarak askere teslim oldu.

Terör örgütü mensubu, ilk olarak İlçe Jandarma Komutanlığına, ardından da sorgulanmak üzere Giresun İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

"Vanlı" kod adlı teröristin ilk ifadesinde, bir kaç gün önce bağlı bulunduğu gruptan teslim olmak üzere kaçtığını söylediği öğrenildi.

Teröristin sığındığı yayla evi tespit edildi

Yağlıdere'de kaçmak için gruptan ayrıldıktan sonra yayla evlerinde kaldığını ifade eden PKK'lı terörist, bu evlerde ilk iş olarak karnını doyurduğunu ardından da üstünü değiştireceği giysiler bularak üstünü değiştirdiğini söylediği öğrenildi.


Teslim olduktan sonra jandarma ekiplerine kış hazırlığı için oluşturulan yeni bir sığınak gösteren teröristin gösterdiği sığınakta yapılan incelemede teröristlerin kış ayları geçirebilecekleri kadar yaşamsal malzeme ele geçirildi.

Malzemelerin birçoğunun ise yayla evlerinde bırakılan erzaklardan oluştuğu gözlenirken, bölgede 4 ya da 5 kişi oldukları belirtilen PKK’lıların yakalanması içinse operasyonların sürdüğü öğrenildi.

#Giresun
#Yağlıdere
#PKK
6 yıl önce