|

Gizli örgütleri dış güçler destekliyor

15 Temmuz Darbe Komisyonunda konuşan Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Türkiye’deki tüm gizli örgütlerin dış bağlantısı olduğuna dikkat çekerek, “Genelde arkada yabancı istihbarat servisleri vardır” dedi. Emniyet müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı döneminde çalıştığı hiçbir bürokratının FETÖ musibetine bulaşmadığını vurgulayan Ağar, “Benim zamanımda Fethullah’ın ‘F’si teşkilatta aktif görev almamıştır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:36 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplandı. Komisyon toplantıda ilk olarak, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı dinledi. 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlatan Ağar, “Bir vatandaş gibi biz de evimizde izlemek mecburiyetinde kaldık üzüntüyle. Elbette ki milletimizin büyük çoğunluğunun tavrı neyse aynı tavırlar içinde olduk" diye konuştu.



ARKALARINDA YABANCI İSTİHBARAT VAR


Darbe girişimi sonrasında gördükleri manzaranın, Türkiye'nin bugünü, geleceği ve yakın zamanı açısından önemli olduğunu vurgulayan Ağar, Türkiye'deki her gizli örgütün yurt dışı bağlantıları olduğunu, genelde de bu bağlantıların arkasında yabancı istihbarat servislerinin bulunduğunu söyledi.



MİLİTANLAŞABİLİRLER


Örgütlerin yapısı içerisinde üç kademenin bulunduğunu, bunların yönetici, militan ve sempatizan olduğuna dikkati çeken Ağar, “Burada çok dikkat edilecek hususlar vardır. En dikkat edilecek husus, sempatizan kesimine geriye dönme fırsatını tanımak gereği vardır. Eğer onlarla ilgili bütün yapılan soruşturmalarda bir yanlışlık olursa, onları militanlaştırırsınız. Bu doğru bir şey değildir" değerlendirmesini yaptı.



BİR TANE BİLE KASET ÇIKMADI


Kendisinin emniyet müdürlüğü yaptığı dönemde bir tane dahi kaset çıkmadığını söyleyen Ağar "Benden sonra kasetler ortalığa saçıldı. Benim zamanımda Fetullah'ın F'si teşkilatta aktif görev almamıştır, etkin makama getirilmemiştir. Ben kimsenin siyasi görüşüne de bakmadım. Benim kurduğum istihbarat dairesinin başarıları açıkça bellidir" diye konuştu. Emniyette son bir aydır toparlanma olduğunu söyleyen Ağar "Canlı bombalar önlenmiştir. Organize suç örgütlerini dinlemek yerine siyasileri, suç örgütü ile bağlantısı olmayanları dinleyerek bir grubu tasfiye etmek alçaklıktan öte bir şey değildir" dedi.



MAHKUM EDENLER FETÖ'DEN TUTUKLU


5 yıl ceza aldığı Susurluk davasında kendisini yargılayan hakimlerin FETÖ bağlantılı olduğunu belirterek "Beni mahkum eden hakimler, iddianameyi hazırlayan savcı, tamamı FETÖ'den tutuklu. Şimdi Yargıtay bana verilen cezayı kaldırdı" dedi.



Akar da dinlenecek


TBMM'de oluşturulan 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimini araştıran komisyon davet ettiği konuklarını dinlerken diğer yandan da yeni isimleri davet etti. Komisyonun Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının ilk iki haftasına kadar olan taslak programı da belli oldu. Komisyon Ekim ayının son haftasındaki toplantılarında Eski Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Necdet Özel ile Eski MİT Müsteşarı Emre Taner'i dinleyecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eniştesi Ziye İlgen de gelecek hafta komisyona davet edilen isimler arasında.


#FETÖ
#Mehmet Ağar
7 yıl önce