|

Gizli projeler abinin mailinden çıktı

FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin 6 kişi hakkında düzenlenen iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:43 - 30/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Gizli projeler abinin mailinden çıktı
Gizli projeler abinin mailinden çıktı

İddianameye göre, FETÖ, ASELSAN’daki mensuplarından himmet toplayacak, sohbet toplantıları yapacak ve projeler hakkında bilgileri toplayacak örgüt abilerini farklı kurumlardan atadı. İddianamenin şüphelileri arasında yer alan ve ASELSAN’daki hücre sorumlularından birisi olan Yusuf kod isimli Yasin Polat’ın Roketsan’da, Sinan kod isimli Kenan Erkorkmaz’ın ise HAVELSAN’da görev yaptığı belirlendi.

ASELSAN ÇALIŞAN ANLATTI

İddianamede, örgütün ASELSAN’daki yapılanmasını anlatan önemli bir tanık ifadesi de yer aldı. Daha önce örgüt içerisinde faaliyet gösteren ancak sonradan yapıdan ayrılan ASELSAN personeli M.Ö., 2012 yılından 2014 Nisan’a kadar örgüt abisinin Yusuf kod adlı Yasin Polat olduğunu belirtti.

GÜZEL GÜNLER YAKINMIŞ!

Bir başka tanık Y.Ş. ise şüpheli Emrah Öz ile ilgili önemli bir ayrıntı anlattı. Emrah Öz’ün kendisini 2009 yılı sonunda Sinan kod isimli Kenan Erkorkmaz ile tanıştırdığını söyleyen Y.Ş., “Ben, Uğur Pehlivan ve Emrah Öz’den oluşan bir grup yapmıştı” dedi. Y.Ş., Sinan kod isimli imamın kendilerine “ASELSAN’da sayımız çok, güzel günler yakın... namaz kılmayın, oruç tutmayın, küpe takın, evinize içki şişeleri koyun, ASELSAN’daki diğer kişiler sizin bağlantılarınızı bilmesinler” dediğini aktardı.

GRUP ABİLERİ SIZDIRMIŞ

Roketsan’da çalışmasına rağmen ASELSAN’daki grup abilerinden birisi olan Yusuf kod isimli Yasin Polat’ın kendi kurumundaki projeleri de sızdırdığı belirlendi. Yapılan incelemede şüphelinin e-posta kayıtlarının eklerinde, 2 adet “Hizmete Özel” ile gizlilik dereceli proje belgeleri içeren 3 adet dosya bulundu. Ayrıca eski ASELSAN çalışanı şüpheli Eyyüp Sincar’ın e-posta eklerinde de 7 adet “Hizmete Özel”, gizlilik dereceli proje belgeleri içeren 8 adet dosya bulundu. İncelemenin diğer şüpheliler yönünde de devam ettiği bildirildi.

  • ASELSAN'nın çok gizli projeleri, FETÖ abilerinin mailinden çıktı. Roketsan'da çalışan ASELSAN abisi Yasin Polat'ın mailinde 2 adet "Hizmete özel" proje belgelerini içeren dosya bulundu. ASELSAN çalışanının mailinde de 8 dosya ele geçirildi.

#FETÖ
#ASELSAN
7 yıl önce