|

Gökçek veda etti

AK Parti’de istifası istenen 6 belediye başkanından biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emrine uyarak görevimi bırakıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/10/2017 Pazar
Güncelleme: 08:46 - 29/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dün son kez başkanlığını yaptığı Belediye Meclisi toplantısından sonra görevi bıraktığını açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dün son kez başkanlığını yaptığı Belediye Meclisi toplantısından sonra görevi bıraktığını açıkladı.

AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yeniden genel başkan olması ile başlayan teşkilat ve belediyelerdeki değişim devam ediyor. İstifası istenen 6 belediye başkanından biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dün son kez başkanlığını yaptığı Belediye Meclisi toplantısından sonra görevi bıraktığını açıkladı.

EMİR DEMİRİ KESER

Gökçek, meclis üyelerine yaptığı veda konuşmasında, önce 23,5 yıldır sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmaları aktardı. Sonrasında yıllarını AK Parti'ye verdiğini anlatan Gökçek, "AK Parti’mizin merkez kararında yapılan değerlendirme ile Genel Başkanım ve liderim Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Özellikle muhalif medya ve bazı milletvekilleri benim bu konuda yoğun bir tepki koyacağımı düşünüp devamlı olarak olayı kaşıdılar. Dikkat ederseniz tek cevap vermedim. Peki bu kadar sessiz kalışımın nedeni neydi? Ben bir dava ahlakından geliyorum benim davamda nefse uymak yoktur. Benim davamda şahsi çıkarlar için davaya zarar vermek olmaz. Benim davamda emir demiri keser. Benim davamda liderin talimatına uymak gerektir” diye konuştu.

LİDERİMİN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUM

Yorgun veya başarısız olduğu için değil lideri istediği için istifa ettiğini vurgulayan Gökçek şöyle devam etti: "Herhangi bir başka kaygı nedeniyle değil, sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum. Bana olaya karşı çıkmam ve istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Bakınız ben kendimde davama iğne ucu kadar zarar verme hakkı bulamam. Onun için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak belediye başkanlığını bırakıyorum."


ÇOK GÜZELSİN ANKARA

Gökçek, veda konuşmasını, "Ben Ankara'da doğdum, Ankara'da büyüdüm, Ankara'ya hizmet ettim, İnşallah Ankara'da öleceğim. Ankara'yı ve Ankaralıyı çok seviyorum. Çok güzelsin Ankara" sözleriyle bitirdi.


Gözler Balıkesir’de

AK Parti'de istifası istenen belediye başkanlarından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe görevlerini bıraktı. Ankara Büyükşehir Belediye Melih Gökçek’in de dün istifasını ilan etmesinin ardından gözler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi. İstifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yarın bir basın toplantısı düzenleyerek kararını açıklayacak.

#Melih Gökçek
#Ankara
#İstifa
#Ahmet Edip Uğur
6 yıl önce