|

Gökçek'ten başkanlara çağrı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi insanları koruyup kollamaya çok önem verdiğini belirterek, “Bütün belediye başkanlarına şunu söylüyorum; adaletli olunacak, hak yenilmeyecek, fakirinizi fukaranızı kollayacaksınız. Böylece insanların dualarını alacaksınız” dedi.

Yeni Şafak
18:08 - 15/04/2016 Cuma
Güncelleme: 15:09 - 15/04/2016 Cuma
IHA

Başkan Gökçek, AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nun 2. gününde “Belediyecilik ve Halkla İlişkiler” konulu oturuma başkanlık yaptı. ATO Congresium'da gerçekleştirilen sempozyuma konuşmacı olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile İletişim Uzmanı Ali Saydam katıldı. Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Başkan Gökçek, halkla ilişkiler denilince şüphesiz Türkiye'de ilk akla gelen siyasal partinin AK Parti olduğunu ifade ederek, tatbikatların, uygulamaların ve özellikle getirdiği başarıların AK Partili belediye başkanlarının diğer partili belediye başkanlarına göre uzman olduklarını gösterdiğini söyledi. Halkla İlişkiler konusunda deneyimlerini anlatan Başkan Gökçek, ilişkilerin kişilere ve semtlere göre şekillendirilmesi gerektiğini belirterek, “Yaşlıya başka, kadına başka, gence başka, engelliye başka, çocuğa başka metotlar uygulanması gerekir. Herkesin halkla ilişkilerde yakalanacağı, irtibat kurulacağı yer başkadır” dedi.



Halkla ilişkilerin sadece kişilere göre değil semtlere göre de değişik olacağını dile getiren Başkan Gökçek, şunları söyledi:


“Bir semtin kanalizasyonu yoktur, orasının bütün beklentisi odur. O sorunu çözdüğünüzde tüm sorunu çözmüş olursunuz. Ama Ankara'da zengin kesimin yaşadığı yere gittiğiniz zaman ne yaparsanız yapın hiçbir şekilde tatmin edemezsiniz. Ankara'da böyle bir semtin eksiği yok fazlası var. Metrosu yoktu metro yaptık, asfaltı yoktu asfalt yaptık, kaldırım yaptık, yeşillendirdik, ağaç diktik. Burasının bana verdiği oy ise yüzde 10'dur. Demek ki halkla ilişkiler dediğimiz zaman sadece o insanlara hizmet götürmekle de bir şey olmuyor. Ama garip bir vatandaş dağın başında, hizmet götürecek yer yoktur. Ama o kişilerle gönül bağı kurmuşsunuzdur. Her zaman sizi desteklerler.”



“HER YARDIM OY İÇİN YAPILMAZ”

Bu nedenle her belediye başkanının mutlaka semtinin özelliğine göre kişilerle iletişim kurması gerektiğini kaydeden Başkan Gökçek, kişilerin yaş ve cinsiyetinin getirdiği özelliklere göre oluşan sorunlar göz önünde bulundurularak çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Gökçek, Keçiören Belediye Başkanlığı döneminden itibaren çocuklara top ve bebek dağıtırken, vatandaşlarla da sürekli fotoğraf çektirdiğini ve bu fotoğrafları sahiplerine verdiğini anlattı. Topla ve bebekle kurulan bir ilişkinin çocuklar için tarifi mümkün olmayan bir iletişim yöntemi olduğunu belirten Gökçek, çektirilen fotoğrafların evlerinin bir köşesine konulmasının da bir aidiyet duygu kuracağını vurguladı. Gökçek, konuşmasında en önem verdiği şeyin ise fakir ve yardıma muhtaç insanları kollamak olduğuna dikkat çekerek, “Bütün belediye başkanlarına söylüyorum; adaletli olacak, hak yemeyecek, fakirinizi fukaranızı kollayacaksınız. İnsanların dualarını alacaksınız” dedi.



Her yardımın oy için yapılmadığını vurgulayan Başkan Gökçek, Ankara'ya şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınlarının misafir edildiği 5 tane Şefkatevi bulunduğunu, bunlardan alınan duaların da insanın sırtını yere getirmeyen dualar olduğunu söyledi.



“SOSYAL MEDYAYI ÖNEMSEYİN”

Sosyal medyanın önemsenerek, ciddiye alınması gerektiğini belirten Başkan Gökçek, “Eskiden bizim cenah sosyal medyayı önemsemezdi. Hatta ben sosyal medyayı kullanıyorum diye şikayet ederlerdi. Sosyal medyayı doğru kullanınca inisiyatifi ele almanız mümkündür. Halkla birebir ilişki kurarsınız. Beni şikayet edenler, daha sonra Gezi olaylarında sosyal medyanın gücünden faydalanmak için benden tweet atmamı istediler” dedi.



Sosyal medya kullanıcısı olarak Hürriyet Gazetesi'nden daha büyük olduğunu dile getiren Gökçek, “O bir şey yazıyor, elinize gazeteyi alırsanız okursunuz. Ben Twitter'da bir şey söyleyince 20 sitede manşet oluyor. Şimdi kim daha güçlü?” diye konuştu.


Belediye başkanlarının diplomatik bir dille değil, halkın anlayacağı dille konuşması gerektiğini söyleyen Gökçek, özellikle başkanların konuştukları lafın kahvede vatandaşın diline, evde hanımın diline, hanımların gününde ise lafın ev ortamında olması gerektiğini kaydetti.



“EN BÜYÜK GÜÇ BİRLİKTE ÇALIŞTIĞINIZ PERSONELDİR”

Belediye başkanlarının en büyük gücünün birlikte çalıştığı personeli olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, “Onların moralini sıkı tutmak, onlarla beraber olmak ve hiçbir belediye başkanı olarak üst perdeden çalışanlara bakmamak gerekir. Çünkü halkla en fazla ilişkilerinizi temin edecek olan çalışanlarınızdır” dedi.



Büyükşehir Belediyesi'nin Alo 153 hattı ile vatandaşın sorularına cevap vererek her an yanında olduklarını gösterdiğini belirten Başkan Gökçek, her gün derdini söyleyerek karşılığını aldığı 15 bin çağrı olduğunu söyledi. Anketlere önem verdiğini ifade eden Gökçek, “Türkiye'de Anket TIR'ı olan tek belediyeyiz. Bugüne kadar semtlerde 67 tane önemli anket yaptık. O anketler de bize yön veriyor” dedi.



Halka rağmen siyaset yapılamayacağını ifade eden Gökçek, halkı doğru olana ikna ederek yola devam edilmesi gerektiğini, ama ideolojik olarak karşı çıkanları umursamayarak samimi halkın davranışlarını ciddiye almak gerektiğini sözlerine ekledi.



FATMA ŞAHİN: “ŞEHİRDEKİ KARŞILIKLI BEKLENTİLER İYİ YÖNELTİLMELİ

Başkan Gökçek'in başkanlığını yaptığı oturumda ilk sözü alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2 milyon nüfusu, 350 bin de mültecisi olan bir şehri yönettiklerini ifade ederek, belediye başkanlığının sadece büyük projeler ve parayla yapılamayacağını, halkla iletişim kurarak sevgiyle yapılması gerektiğini söyledi. Yerel yönetici olarak şehirdeki aktörlerin ve medyanın çok önemli olduğunu ve karşılıklı beklentilerin doğru yönetilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, 2-3 kez Başkan Gökçek'i ziyaret ederek, başta sosyal projeler olmak üzere kendisinin bilgi ve birikimlerini öğrenerek destek aldığını söyledi.


Belediye başkanlığının doğumdan ölüme kadar süren bir hizmet alanı olduğunu ifade eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'te yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, kapı kapı dolaşarak vatandaşların istek, talep ve sorunlarını tespit ederek çözümler ürettiklerini kaydetti.



Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Kılıç da konuşmasına, “Bize güç veren ve her zaman yanımızda olan üstat Melih Gökçek'e teşekkür ederim” diyerek başladı. Kılıç, “Yerel yönetimlerde başarının sırrı hizmetlerdir. Ama bunun yanında mensubu olduğunuz parti ve partililer tarafından size ve yaptıklarınıza sahip çıkılmalı, tam bir barışık içinde olmalıdır. Sonrasında da vatandaşlara anlatmalısınız yaptıklarınızı” dedi.



İletişim Uzmanı Ali Saydam ise siyasi iletişim ve markayı anlattı. Siyasi iletişimin iktidar olmak için yapıldığını ifade eden Saydam, siyasi iletişimin iki yönü olduğunu, ilkinin belediye hizmetlerinin somut olarak yerine getirildiği teknik, bir de duyguya hitap edilen artistik yönü bulunduğunu söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu iki argümanı kullanma konusunda en iyi siyasi kişilik olduğunu dile getiren Saydam, başarı ve marka olmada da en yalın formülün vaat ve güven ilişkisi olduğunu söyledi.

#Melih Gökçek
#ankara
#çağrı
8 yıl önce