|

Gökyüzünde engel yok!

THY, 30 kabin memuruna uluslararası işaret dili eğitimi verdi. Gönüllü katılımcılardan kabin memuru Sefer Uysal, “Küçük kız çocuğunu anlayamadığım için kendimi kötü hissetmiştim. Bundan sonra işitme engelli yolculara yardımcı olacağım için çok mutluyum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 17/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gökyüzünde engel yok!
Gökyüzünde engel yok!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından verilen uluslararası işaret dili eğitimini tamamlayan yaklaşık 30 kabin memuru için mezuniyet töreni düzenlendi. THY Uçuş Eğitim Başkanlığında Türkiye İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ali İsmet Öner’den 6 günlük eğitim alan ekip, gökyüzünde engel tanımayacak. THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, “Kabin memuru arkadaşlarımız da işitme engelli yolcularımızla iletişim kurabilmek için uluslararası işaret dili eğitimi alıyorlar. Bu yıl temmuz ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkısıyla Türkiye’de ilk defa Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyatı yapılacak. Ortalama 8 bin işitme engelli sporcu ile beraberindekiler Samsun, Amasya ve Merzifon üzerinden uçaklarımızla ülkemize gelecek. Bu yolcularımızın ihtiyaçlarının karşılanması için, engelle karşılaşmamaları için uluslararası işaret dili alan kabin memurlarımız o uçaklarda görev yapacaklar” dedi.

GÖNÜLLÜ OLARAK KATILDIK

Diyarbakır-İstanbul uçuşunda karşılaştığı 7-8 yaşlarındaki işitme engelli kız çocuğuna yeterince yardımcı olamayınca gönüllü olarak kursa katıldığını söyleyen kabin memuru Sefer Uysal, “Küçük kız çocuğunu anlayamadığım için kendimi kötü hissetmiştim. Bundan sonra işitme engelli yolculara yardımcı olacağım için çok mutluyum” dedi.

Kalplerine dokunacağız

“Yolcularımızın kalplerine dokunmak bizim için çok önemli” diyen kabin memuru Merve Balcı, “Kendimizi bu konuda eksik gördük ve bu eğitimi almak için gönüllü olduk. Bundan sonra engelli yolcularımızın kalplerine daha çok dokunacağız“ dedi.

#THY
#İşaret dili
7 yıl önce