|

'Gönülleri fethedelim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethinin 563'üncü yılı için Yenikapı Miting Alanı'nda bir araya gelen vatandaşlara hitap etti. Gönüllerin fethine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi, bitmeyecek. Çukurlara gömülen terör örgütünü üzerimize salanların akıbeti de aynı olacak" dedi.

Yeni Şafak
20:03 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 21:08 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul'un fethinin 563'üncü yılı için Yenikapı Miting Alanı'na vatandaşlar akın etti. Dün son provaların yapıldığı alanda bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın da katılımıyla Fetih Şöleni gerçekleştiriyor. Kutlamalarda, İstanbul'un fethi 3 boyutlu olarak canlandırılacak, Türk Yıldızları gösteri uçuşu yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da önemli açıklamalarda bulundu.






Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:


"Saraybosna'dan Bakü'ye kadar tüm kardeş başkentleri selamlıyorum. Acısını, acımız bildiğimiz herkesi selamlıyorum. Biz sadece Rabbimizin karşısında eğiliriz, başka eğilmek yok. Ya Rab... Fatih'teki fetih kararlığını, bize de gönülleri fethetme noktasında ihsan eyle. İstanbul'u anlamak için Mekke'yi, Medine'yi, Kudüs'ü, Malazgirt'i kavrayabilmelisiniz. Bu fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi, bitmeyecek. Çukurlara gömülen terör örgütünü üzerimize salanların akıbeti de aynı olacak. Türkiye'yi her alanda kendi kendine yeter bir ülke haline getirme yolunda önemli adımlar attık. Bize, bizden başka dost yok. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım; mesele bu. Türkiye'de iktidarda olduğumuz 13 yıl içerisinde cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma seferberliğini biz gerçekleştirdik. Bize ne dediler? 'Boğazın altından tünel, metro yapamazsınız' dediler. Niye yapamayalım? Benim ecdadım Osmanlı, projesini yapmış. Osmanlı, projesini yapmış, bunlar 'Yapamayız' diyorlar. Ne oldu yaptık mı? Yaptık.



"1400 yıllık ışık rahatsız ediyor"

Gezi olayları sırasında duvarlara 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazmışlardı. Bunların hepsi aynı kinin, aynı nefretin, aynı sancının ürünüdür. Şu anlaşılıyor ki medeniyetimizin 1400 yıllık ışığı halen birilerini rahatsız ediyor. Huzur, mutluluk ve refah gelinceye kadar terör operasyonları devam edecek.



"Ne işleri var Suriye'de?"

Suriye'de terör örgütünün armasına bürünmüş ABD askerlerinin ne işi var? PYD denilen terör örgütünü kullanarak sınırımızı kuşatmaya çalışanların, Türkiye'nin bağlarını koparmaya çalıştıkları ortadadır."






#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Fetih
8 yıl önce