|

Görenler gözyaşlarına boğuldu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer memleketi Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Saçlarını kopararak eşinin tabutuna bırakan şehit eşi Burcu Demirer, 3 aylık oğlunu şehit babasının tabutu üzerine yatırdı.

Yeni Şafak
15:48 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:18 - 6/10/2016 Perşembe
AA
Şehit eşi, 3 aylık oğlunu babasının tabutu üzerine bırakması görenleri duygulandırdı.
Şehit eşi, 3 aylık oğlunu babasının tabutu üzerine bırakması görenleri duygulandırdı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından karakola uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Erdi Demirer'in (26) cenazesi Ordu'da son yolculuğuna uğurlandı.



Şehit Demirer için Gürgentepe ilçesindeki Ezeltere Kültür ve Cemevi'nde dua edildi. Daha sonra şehidin naaşı, Merkez Camisi'nde düzenlenen tören alanına getirildi.



Asker parkesi giyen şehidin eşi Burcu ile annesi Susam Demirer, tabuda sarılarak gözyaşı döktü, ağıt yaktı. Ayakta durmakta zorluk yaşayan şehidin babası Halil Demirer'i yakınları ve askerler teskin etti.



Asker selamı veren şehit eşi Burcu Demirer, 3 aylık bebekleri Çağan'ı da babasının naaşının yanına getirdi.



Cenaze töreni sırasında baygınlık geçiren şehit yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tören alanında şehidin ailesi ve yakınlarına taziyede bulundu.



İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun, öğle vakti kıldırdığı cenaze namazın ardından şehit için dua edildi.



"Tek yürek olarak bu saldırılara karşı duruyoruz"


Kurtulmuş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.



Türkiye'nin maalesef hain terör çetelerinin saldırıları altında olduğunu belirten Kurtulmuş, "Milletçe tek yumruk, tek yürek olarak bu saldırılara karşı duruyoruz. Allah, Erdi kardeşimizi bu büyük mücadeledeki şehadetini kabul eylesin." dedi.



Muharrem ayının idrak edildiği günlerin başladığını anımsatan Kurtulmuş, "Muharrem, Hz. Peygamber'in sevgili torunlarının şehit edildiği, Hz. Peygamber'in ehlibeytinin şehit edildiği acılı bir ayımızdır. Adı üstünde haram ayıdır. Yani burada insanların incitilmesinin dahi haram olduğu bir ayda bu hainler, bu sütü bozuklar Erdi kardeşimizi şehit ettiler. Erdi kardeşimizi inşallah ehlibeytin, Hz. Hüseyin'in, Hz. Ali Efendimizin, Kerbela şehitlerinin, Bedir ve Uhud şehitlerinin, Çanakkale şehitlerinin, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin yanına yolcu ediyoruz. Makamı yüce olsun. Allah onun şehadetini kabul etsin. Milletimizin ve ailesinin başı sağ olsun. Allah hainlere fırsat vermesin. Dirliğimizi ve birliğimizi bozdurmasın." ifadesini kullandı.



Şehit Demirer'in naaşı, Ağızlar Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.



Burada Kurtulmuş, şehit ailesine Türk bayrağı ve şehitlik beratını verdi.



Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergun Taşçı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından karakola uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Demirer, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.


#Şanlıurfa
#Viranşehir
#Erdi Demirer
7 yıl önce