|

Görenler şaşkına dönüyor: 2 bin 500 liraya satmadı

Çanakkale'de bir fırıncının yanından ayrılmayan tavus kuşu görenleri şaşırtıyor. Beslediği tavus kuşuyla dikkatleri üzerine çeken Trabzonlu 38 yaşındaki Ayhan Sancaktar, "Bu tavus kuşu benim hobim oldu. Nereye gitsem yanımda götürüyorum. Herkes resim çekilmek istiyor. Satın almak için 2 bin 500 TL verdiler ama paraya değer vermediğim için satmadım" dedi.

Yeni Şafak
16:07 - 16/02/2016 Salı
Güncelleme: 14:14 - 16/02/2016 Salı
IHA

Çanakkale'de bir fırında ekmek ustası olarak çalışan Trabzonlu 38 yaşındaki Ayhan Sancaktar, beslediği tavus kuşuyla dikkatleri üzerine çekiyor.



Evinde beslediği tavus kuşunu gittiği her yere yanında götüren Sancaktar, gördüğü ilgiden son derece memnun. Daha evvel de birçok hayvan beslediğini belirten Sancaktar, "Tavus kuşuna hevesim ilk Eskişehir'de başladı. Sülünlerim de vardı, ama onlara bakamadık, köpek yedi. Tavuklarım ve keçilerim de vardı, çoğu öldü, yerim müsait olmadığı için yarısını verdim. Sonra tavus kuşu bakmaya başladım" diye konuştu.



2 bin 500 TL verdiler

Sancaktar, "Bu tavus kuşu benim hobim oldu. Nereye gitsem yanımda götürüyorum. Bir insanın nasıl bir sevgilisi vardır, ben de kuşları seviyorum. Herkes resim çekilmek istiyor. Satın almak için 2 bin 500 TL verdiler ama paraya değer vermediğim için satmadım" ifadesini kullandı.



"Sesi de bir tren kornası gibi"

Tavus kuşu bakımının zor olmadığını belirten Sancaktar, "Tavus kuşuna bakması zor değil. Yeriniz müsait olsun, bahçeli bir yer olsun yeter. Her türlü yemi yiyor. Ot, marul ve havuç, o tarz şeylerle besleniyor. Herkese tavsiye ederim, çünkü çok güzel bir hayvan, kimseye bir zararı yok. Fazla ürkmüyor. Zaten sesi de bir tren kornası gibi. Gayet güzel bir hayvan. Bekarım. Benim aşkım da şu an bu" diye konuştu.


#çanakkale
#tavus kuşu
#sülün
#Ayhan Sancaktar
8 yıl önce