|

Görev tamam

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından arama tarama faaliyetleri sürerken, bazı birlik ler ilçeden ayrılmaya başladı. Görevlerini tamamlayan “Özel kahramanlar”, tekbir, dua ve komando andı ile yola çıktı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:54 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yüksekova ilçesindeki operasyonda bölücü terör örgütüne büyük darbe vuran güvenlik güçlerinden bazı birlikler, tekbir, dua ve “komando andı” okuyarak ilçeden ayrılıyor. Yüksekova'da 13 Mart'ta ardından başlatılan ve 12 gün önce tamamlanan “Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu” kapsamında arama tarama çalışmaları sürüyor. Güvenlik güçleri, Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Yeni, Eski Kışla, Yeşildere, Esentepe, Dize ve Güngör mahallelerinde 40 gün süren operasyonda ilçeyi PKK'lılardan temizleyerek yaklaşık 200 teröristi etkisiz hale getirdi.



BOMBALAR TEMİZLENDİ


Operasyonda, teröristlerce barikat, çukur, yol ve binalar ile evlerin kapı, pencere, dolap, kolon ve harekete duyarlı lambalara yerleştirilen 296 el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik birimleri, ele geçirilen mühimmatın yanı sıra 137 çukuru kapatıp 218 barikatı da kaldırdı.





52 GÜN SÜRDÜ


Ağır silahlar kullanan bölücü terör örgütüne karşı kararlılıkla mücadele eden ve bölge halkının zarar görmemesi için oldukça dikkatli davranarak görevlerini layıkıyla yerine getiren güvenlik güçlerinden bazı birlikler, 12 gün süren arama tarama faaliyetinin ardından da dönüş yolculuğuna başladı. Operasyon süresince kaldıkları yerleşkede yolculuğa hazırlanan güvenlik güçleri, yola çıkmadan önce 52 gün süren görevleri boyunca, omuz omuza mücadele verdikleri arkadaşlarıyla vedalaştı.


#Yüksekova
#Ramazan Gülle
#Terör operasyonları
8 yıl önce