|

Görmez AİHM'nin cemevleri kararını değerlendirdi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım" dedi.

Yeni Şafak
13:08 - 29/04/2016 Friday
Güncelleme: 11:11 - 29/04/2016 Friday
AA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım" dedi.



Görmez, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Karabük'te Vali Orhan Alimoğlu'nu ziyaret ederek kent hakkında bilgiler aldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.



AİHM'in cemevleri kararının anımsatılması üzerine Görmez, şunları söyledi:



"Diyanet İşleri Başkanı olarak, bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım. Bütün inanç farklılıklarımızla, bizi bin yıldır millet kılan değerlerle birlikte birbirimize karşı vereceğimizin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim daha çok millet olarak birbirimize karşı verdiğimiz ortak kararların önemli olduğunu ifade etmek isterim sadece."


#Mehmet Görmez
#Diyanet İşleri Başkanı
8 years ago