|

Götürmeyin onu bırakmaz beni

Kars'ta PKK’nın saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ali Gökçe son yolcuğuna uğurlandı. Jandarma Komutanlığındaki törende yaşananlar yürek dağladı. Törende güçlükle ayakta duran şehidin eşi Songül Gökçe, “Götürmeyin onu. O bırakmaz beni. Yalvarırım götürmeyin” diye ağladı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 04:47 - 3/08/2015 Pazartesi
Diğer

Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Gökçe için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törende, ayakta durmakta güçlük çeken şehit Gökçe'nin eşi Songül Gökçe'yi, şehidin mesai arkadaşları teselli etmeye çalıştı.Vali Günay Özdemir ise şehit Ali Gökçe'nin oğlu Buğra'nın elini sıkı sıkıya tutarak tören boyu bırakmadı.


YÜREĞİM YANDI

Uzman Çavuş Ali Gökçe'ni eşi Songül Gökçe'nin törende, “Hiç kimse benim acımı dindiremeyecek. Yanıyorum. Allah'ım bu ne büyük acıymış. 'Yorgunum, uykusuzum' dedi. Aşkım dindi mi yorgunluğun, bitti mi bütün acıların. Yandı yüreğim" şeklindeki ifadeleri törene katılanları duygulandırdı. Şehidin cenazesi uçağa bırakıldığı sırada ise Gökçe, “Götürmeyin onu, duymuyor musunuz, yalvarıyorum" diye ağladı.


5 OĞLUM DAHA VAR

Kars'taki askeri törenin ardından özel uçakla Adana Havaalanına getirilen şehidin naaşı, Osmaniye'nin Ellek beldesindeki babaevine götürüldü. Helallik alınmasının ardından Gökçe'nin cenazesi, Ellek Merkez Camisi'ne taşındı. Cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Şehidin babası Mehmet Gökçe, oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafına sarılıp öperek, “5 oğlum daha var. Vatan için gerekirse 5'ini de feda ederim" dedi.


VALİ ELİNİ BIRAKMADI

Şehidin 11 yaşındaki oğlu Buğra Gökçe de babasının Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan namazın ardından tekbirler eşliğinde omuzlarda taşınan Gökçe'nin cenazesi, Aşağı Ellek Mezarlığı'nda toprağa verildi.



5 bin kişi uğurladı


Erzurum-Kars Karayolu'nda PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayına basarak şehit düşen 35 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Gökçe, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne bağlı Ellek Beldesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.




#Kars
#Uzman Çavuş Ali Gökçe
#PKK
9 yıl önce