|

Gözlem şenliğine telefonla bağlandılar

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin kapanış töreni yapıldı. Roket deneyi yaparken yaralanan TÜBİTAK görevlisi Tuncay Özışık ve oğlu Altuğ Özışık törene telefonla katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:25 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Gözlem şenliğine telefonla bağlandılar
Gözlem şenliğine telefonla bağlandılar

Antalya’da, bu yıl 20’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin kapanış töreni yapıldı. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin Antalya’da 2 bin rakımlı Saklıkent’teki yerleşkesinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren şenliğe, yaklaşık 600 kişi katıldı. Şenlik için roket deneyi yaparken yaralanan TÜBİTAK görevlisi Tuncay Özışık ve 17 yaşındaki oğlu Altuğ Özışık telefonla katıldı.

MORAL BULDULAR

Baba Özışık, yaptığı konuşmada, şenliğe katılamadığı için üzüntülerini dile getirdi ve gelecek yıllardaki şenliklerde bir arada olmayı diledi. Altuğ Özışık da kendisine verilen destekten ötürü teşekkür etti. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Halil Kırbıyık da şenliğin 20 yıldır başarıyla sürdürüldüğünü ve her geçen yıl ilginin arttığını söyledi. Bu sene Türkiye’de 74 ilden 3 binin üzerinde başvuru aldıklarını aktaran Kırbıyık, haksızlık olmaması için bilgisayar ortamında kura çekerek 347 başvuru sahibini katılımcı olarak seçtiklerini ifade etti. Yerleşkede çadır kuran katılımcılar, teleskop ve çıplak gözle gökyüzü gözlemi gerçekleştirdi. Şenliğin kapanış töreninde, TÜBİTAK görevlisi Tuncay Özışık ve oğlu Altuğ Özışık'a moral olması açısından canlı telefon bağlantısı gerçekleştirdiklerini anlatan Kırbıyık, "Onlara şenliğe yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkürümüzü ilettik" ifadesini kullandı

#TÜBİTAK
#Tuncay Özışık
7 yıl önce