|

Gözleri döndü

Türkiye’nin terör yuvalarını vurması üzerine, ülke içindeki PKK’lı teröristler polis ve askeri hedef almaya başladı. Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlar ve patlayıcılarla saldıran teröristler, 5 polisi yaraladı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 05:34 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne akşam saatlerinde uzun namlulu silahlar ve patlayıcılarla saldırı düzenlendi. 5 polis memurunun yaralandığı olaydan sonra kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaptı operasyon başlatıldı. Nusaybin İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, önceki akşam saat 22.50 sıralarında kimliği belirsiz kişilerin uzun namlulu silah ve patlayıcılarla saldırı düzenlendi.



POLİSLER TEDAVİ ALTINA ALINDI


Açılan ateş ve atılan patlayıcıların patlaması sonucu polis memurları, Mustafa Ceylan, Güven Candan, Mustafa Kemal Öztürk, İbrahim Ersoy ve Abullah Akbulut yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı polis memurlarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi.



ÇATIŞMADA BİR GÖSTERİCİ ÖLDÜ


5 polisin yaralandığı silahlı ve bombalı saldırıdan sonra ilçe merkezinde çıkan olaylarda 30 yaşlarında bir kişi kurşunla yaşamını yitirdi. Emniyet yetkilileri, vurulan kişinin PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li olma ihtimalinin yüksek olduğunu ve otopsi için cenazenin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini söyledi.



POLİS ARACI KURŞUNLANDI


Öte yandan Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK yandaşları, polis aracına ateş etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü lojmanlarına da roketatarlı saldırı düzenlendi. Her iki olayda da yaralanma veya can kaybı yaşanmadı. Van'da ise Erciş hükümet konağı arkasındaki polis nöbet kulübesine saldırı düzenlendi. Bir polis memuru yaralandı. Erzurum'da da Karayazı İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki nöbet kulübesine silahlı saldırıya anında misliyle karşılık verildi.



Ambulansa kurşun






Mardin'in Nusaybin'de saat 05.00 sıralarında Nusaybin Devlet Hastanesi yakınına gelen yüzleri maskeli PKK yandaşları, hastane bahçesinde park halinde bulunan ambulanslara uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırganlar ardından kaçarken, olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi. 1'i 112 acil servis ve 2'si evde bakım hizmeti veren 3 ambulansa 12 kurşunun isabet ettiği belirlendi.



DEVLET HASTANELERİ DE HEDEFTE


Şırnak'ın Cizre ilçesinde de Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'ne Sur Mahallesi Şahin Tepesi'nden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla ateş edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda 2 kurşun poliklinik girişindeki cama isabet etti. Polis, saldırıyla ilgili bölgede geniş çaplı çalışma başlattı.



Hizmet düşmanları






Bölücü terör örgütü PKK üyeleri, Erzurum-Çat karayolunun 38. kilometresinde yol asfaltlama çalışması yürüten Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 iş makinesiyle gasbettikleri bir aracı ateşe verdi. Daha sonra gasbettikleri araçlardan birini de ateşe veren terör örgütü üyeleri, diğer araçla olay yerinden uzaklaştı.



Ağrı'da boru hattına sabotaj






Son günlerde terör örgütünün kamu binaları ve şantiyelere yönelik saldırılarını sürdürürken dün akşam saatlerinde de Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Türkiye-İran doğalgaz boru hattını patlattı. Saldırı sonrası meydana gelen patlamada vanaların hemen kapatılması sonucu yangın söndü. Öte yandan PKK mensupları Çaldıran-Doğubayazıt arasındaki Tendürek Geçidi'nde yol keserek bir tırı ateşe verdi.



Yasadışı gösteriye izin yok






Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman'da, terör örgütüne yönelik operasyonları bahane eden teröristler, polise yönelik saldırılarda bulundu. Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Cizre'nin Nur ve Sur mahallesinde güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan gruptan bazıları zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda can kaybı yaşanmazken, araçta hasar meydana geldi. Sason ilçesine bağlı Dereköy köyünde Jandarma Tabur Komutanlığı ekiplerinin de kullandığı köprüye bir çanta içerisinde bırakılan 18 kg. patlayıcı vatandaşların ihbarı üzerine imha edildi. Soruşturma sürüyor.



Askeri üslere saldırı


Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri ile Şırnak'ın Uludere ilçesindeki üs bölgelerine, bölücü terör örgütü mensupları tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Şemdinli'de, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı Umurlu Üs Bölgesine (Hakkari) hem havanla hem tüfeklerle saldırı gerçekleştirildi. Teröristler, Şırnak Uludere'deki 48'nci Hudut Tugayı Geymişule Tepe Üs Bölgesi'ne, doçka uçaksavar makineli tüfeğiyle 40 el ateş etti, Yüksekova'daki 3'ncü Piyade Tümen Komutanlığı Şehit Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası bölgesine de hem havan hem tüfeklerle saldırdı. Misliyle karşılık verilmesinin ardından ateş kesildi.  ANKARA


#Bitlis
#Nusaybin
#terör saldırıları
9 yıl önce