|

Gözü yaşlı bayram

Şehit yakınları Ramazan Bayramı'nın ilk günü Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti. Vatan için canlarını veren şehitler için Kur’an okuyan şehit yakınları önce vatan diyerek, teröre ve destekçilerine tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:08 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Gözü yaşlı bayram
​Gözü yaşlı bayram

Çocuklarını ve yakınlarını teröre kurban veren şehit aileleri ve yakınları Ramazan Bayramı'nın ilk günü Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti. Bayram namazı sonrası şehitliğe gelen aileler, hüzün ve gözyaşı içinde dualar okudu. Mezarları temizleyen ve çiçeklerle süsleyen şahit yakınları terör örgütlerine ve terörü destekleyenlere tepki gösterdi. Mezar taşlarını öperek gözyaşı döken şehit yakınları terörün kökünün kazınmasını dileyerek önce vatan sağolsun dediler.


BİZ DE ŞEHİT OLURUZ

Hüznün ve gözyaşının hakim olduğu Edirnekapı Şehitliği'ne gelenlerden biri de 1995'te Tunceli’de şehit düşen jandarma komando er Ahmet Güvenç’in ağabeyi Muhlis Güvenç. Tezkeresine bir hafta kala hain bir saldırıda şehit düşen kardeşinin mezarı başına her gün gelen Muhlis Güvenç, "Bu acının tarifi yok. Gerekirse ben de şehit düşerim. Yeter ki vatan sağolsun" dedi.

#Ramazan bayramı
#Şehit yakınları
7 yıl önce