|

Gözyaşı sel oldu

Muğla’da gezi midibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu yaşanan facia, Anneler Günü’nde anneleri de evlatlarını da ağlattı. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi

Yeni Şafak
04:00 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:23 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Gözyaşı sel oldu
Gözyaşı sel oldu

Muğla’da yaşanan midibis faciasında hayatını kaybeden 24 kişiden 18'i İzmir'de, 1'i de Ankara 'da son yolculuklarına uğurlandı. Anneler Günü organizasyonu kapsamında İzmir’in Buca ilçesinden Marmaris’e gitmek üzere hareket eden midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşenur Namlıarkan ve Serpil Kaldırımcı için Buca Eyüp Sultan Camii’nde öğle namazını müteakip tören düzenlendi. Törene, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Yıldırım, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

11 YIL SONRA ACI TESADÜF

Eyüp Sultan Camii’nin avlusuna ilk olarak getirilen Selda Altay’ın (41) naaşının başında, annesi Mürüvet Kalkan, “Evladımı kaybettim” diyerek ağladı. Altay’ın ikiz kızları Sude ve Buse Özdemir’in 11 yıl önce babalarını da bir trafik kazasında kaybettikleri ortaya çıktı. Cenaze namazı kılınanlardan Serpil Kaldırımcı’nın da Altay’ın görümcesi olduğu kaydedildi. Kazada can veren Ayşenur Namlıarkan’ın oğlu Cumhur Namlıarkan ve yakınları tabuta sarılarak öptü. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından kazada cenazeler Gökdere, Kaynaklar ve Buca Yeni mezarlıklarında toprağa verildi.

EN BURUK ANNELER GÜNÜ

Törende yakınlarını kaybedenleri teselli eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “80 milyon buruk bir Anneler Günü yaşıyoruz” dedi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çelenk gönderdi. Faciada ölen 17 yaşındaki lise öğrencisi Melisa Şele’nin cenazesi de İzmir’in Menderes ilçesinde toprağa verildi. Acılı anne Abide Şele, “Anneler Günü’nde beni yalnız bıraktın Melisa. Niye bırakıp gittin beni? Daha gelinlik giydirecektik sana kızım” diye ağladı. Kazada yaşamını yitiren yolcu midibüsünün şoförü Armağan S., Nazlı Ceylan, Cemile Sönmez ve Gülizar Kılıç ile Münire Güler-Habil Güler çifti de İzmir’de defnedildi.

10 kişi tedavi görüyor

Muğla Valiliği, kazada yaşamını yitirenlerden 23’ünün kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Armağan S., Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılıç, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz ve Sultan Karadağ. Kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Azime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ecrin Ökten, Bahar Sinur, Nehir Sertbaş, Beyzanur Hano, Cahide Güler ve SimgeSinur’un ise tedavilerinin sürdürüldüğü kaydedildi.


Anasızlığın ne demek
olduğunu iyi bilirim

Başbakan Binali Yıldırım, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarını teselli etti. Kazanın her yönüyle araştırılacağını, kazanın sebebinin mutlaka ortaya çıkarılacağını belirten Yıldırım, “Bugün Anneler Günü, isterdik ki bugün daha iyi şekilde annelerimizin gününü analım. Anneler Günü, annelerin acısıyla birleşti. Annesini genç yaşta kaybeden biri olarak anasızlığın ne demek olduğunu biliyorum” dedi.


Gözyaşlarıyla uğurlandı

Buca Eyüp Sultan Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından kazada hayatlarını kaybedenlerin naaşları omuzlarda taşınarak cenaze araçlarına koyuldu. Cenazeler daha sonra Gökdere, Kaynaklar ve Buca Yeni mezarlıklarında toprağa verildi.


İnanılmaz
kurtuluş

Muğla’da 24 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı kazada bir bebek camdan fırlayarak inanılmaz bir şekilde kurtuldu. Kaza esnasında, midibüsün ölen sürücüsü Armağan S.nin eşi Duygu ve 11 aylık kızları Nehir de araçtaydı. Annesinin kucağında bulunan Nehir, midibüs 30 metrelik uçuruma yuvarlanınca camdan fırladı. 11 aylık bebek 20 metre geride otların içinde düştü. Kaza yerine giden ilk ekipler bebeği fark etmedi. Başından ve kolundan yaralanan, olay sırasında yoldan geçen motosikletli bir vatandaş tarafından ağlama sesi sayesinde fark edilen bebek hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu iyiye giden bebeğin annesi ise başka bir hastanede tedavi görüyor.




#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Muğla
#Kaza
7 yıl önce