|

Gözyaşları sel oldu

Bitlis, Kars ve Şırnak'ta PKK’lı terörislerce tuzaklanan patlayıcıların infilak etmesi sonucu şehit düşen Astsubay Emrah Çelebi, Uzman Çavuşlar Tekin Tekin, Hüseyin Emre Kul, Nezir Pınarcı ve Sedat Düzgün son yolculuklarına uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde terör örgütü PKK'ya lanet yağdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:23 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
5 yiğide veda
5 yiğide veda

Terör operasyonlarında can veren şehitlerimiz dua ve gözyaşları arasında uğurlanırken, PKK bir kez daha lanetlendi. Bitlis’teki terör operasyonunda araziye döşenen patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Astsubay Emrah Çelebi için Ağrı’da düzenlenen tören duygusal anlara sahne oldu. Türk bayrağına sarılan şehit Çelebi'nin naaşı Patnos ilçesindeki Hz. Ebubekir Camisi’ne getirildi. Burada tabuta sarılarak gözyaşı döken şehidin eşi Sündüz Çelebi herkesi hüzünlendirdi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehidin 19 aylık çocuğu Miran Çelebi’nin de bulunduğu törende eşi Sündüz Çelebi “Eşimi son bir kez daha göreyim” diye feryat etti. Şehidin cenazesi, kılınan namazınardından Sütlü Pınar Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Defin sırasında şehidin eşi, annesi Fatma ve babası Mustafa Çelebi ile yakınları ağlayarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Törende Çelebi’nin silah arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Defin esnasında fenalaşan şehidin eşi Sündüz Çelebi’ye sağlık görevlileri müdahale etti. Defin işlemi sonrası şehit Emrah Çelebi’nin tabutuna sarılı Türk bayrağı Vali Yardımcısı Demir tarafından baba Mustafa Çelebi’ye verildi.

Yürek yakan fotoğraf


Şırnak’ın Uludere ilçesinde el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 29 yaşındaki Uzman Çavuş Sedat Düzgün’ün sosyal medyada, bir köpekle suyunu paylaşırken çekilmiş fotoğrafı yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi, memleketi Çorum’da toprağa verildi. Oğlunun fotoğrafına dokunan anne Neriman Düzgün, “Onlara fırsat vermeyeceğim. Ağlamayacağım, dik duracağım yavrum” dedi.

CANLARINI FEDA ETTİLER

Bu arada, Kars’ın Kağızman ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyon kapsamındaki arazi arama tarama faaliyeti sırasında, PKK’lılarca tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Tekin Tekin de Bitlis’te toprağa verildi. Şehit için Tatvan ilçesi Kırkbulak köyü meydanında düzenlenentörende konuşan Vali Ahmet Çınar, “Şehitlerimize minnettarız. Onlar bu vatan için canlarını feda ettiler. Aileleri de her türlü övgüye, minnettarlığımıza layıklar. Şehitler Allah’ın takdiriyle cennete, teröristler ise cehenneme gider” dedi. Tören esnasındü şehidin tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yakan ailesi ve yakınları güçlükle sakinleştirildi. Şehit Tekin’in cenazesi, İl Müftüsü Faysal Geylani’nin kıldırdığı cenaze namazınının ardından defnedildi.

GÜLLERE BOYANDI


Öte yandan, Kars’ta şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Emre Kul’un (23 cenazesi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Törende şehidin annesi Hatice Kul, “Gül oğlum güllere boyandı, şehit oldu. Bütün dünya duysun, kokusu aynı kundaktaki gibi” diye ağıt yaktı. Kul’un cenazesi, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Akören Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şırnak’ın Uludere ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Nezir Pınarcı’nın (26) cenazesi de Manisa’da defnedildi.


#PKK
#​Bitlis
#Kars
#Şırnak
7 yıl önce