|

Grammy yolundan albümle döndüler

Grammy Ödülleri'ne aday adayı gösterilen 'Action Moves People United' albümünde eşi Menekşe Işık ile birlikte yer alan Mürsel Işık, müzik dışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Şehir Planlamacısı olarak çalışıyor. Listeye giremeseler de onlar yaptıkları müzikle Amerika'daki müzik piyasasının kapılarını açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 01:29 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Grammy yolundan albümle döndüler
Grammy yolundan albümle döndüler

Mürsel Işık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Şehir Planlamacısı olarak çalışıyor. Hayır, düşündüğünüz gibi kendisiyle bir araya gelip şehir planlaması hakkında konuşmadık. Şaşırtıcı hikayelerle dolu bir müzik röportajı yaptık. Işık, şehir planlamacılığının yanında 2000 yılından beri profesyonel anlamda müzikle ilgileniyor. Üstelik bu gece verilecek olan Grammy Ödülleri'ne aday adayı gösterilen 'Action Moves People United' albümünde eşi Menekşe Işık ile birlikte yer aldı. Işık çifti albümde Laurie Ziel'ın 'Forever Lonely' şiirini seslendirdi. Mürsel Işık, 2000 yılında Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'nin şiirlerini besteleyerek "Gün Akşamlıdır" isimli ilk albümünü çıkardı. Devamında “Non Dolet Dieu Merci” isimli ikinci çalışmasıyla Prof. Hatemi'nin şiirlerinin yanı sıra Nazan Öncel ve Tuluyhan Uğurlu bestelerine de yer verdi. Son çalışması “Aşk neydi ki?” albümüyle kendi seçtiği şiirleri ve besteleriyle tarzını ortaya koydu. Işık'ın 2000'den bugüne yayınladığı üç stüdyo albümü bulunuyor. Dördüncüsünün de yolda olduğunu röportajımız sırasında müjdeliyor. Gündüzleri belediyede çalışan Mürsel Işık, akşamları müzisyenlik yapıyor gece de çocuklarının ödevlerine yardım ediyor.



İMECE USULÜ


Mürsel Işık yaşamını "Gündüzleri devlet memuru, akşamları müzisyenlik yapmaya çalışıyorum. Geceleri de çocuklara ders çalıştırıyorum" diye tanımlıyor. Bir yapımcısı veya menajeri olmadığı için normal bir müzisyenden çok daha bağımsız çalıştığını söyleyen Işık, "Albümü yapıp dağıtım firmasına veriyorum. Dış sesler O Ses'e katılsam ünlü olacağımı, albüm yapmak yerine dijital olarak şarkılarımı paylaşmamı veya Youtube'a yüklememi söylüyor. Ancak ben inatla üretiyorum. Tutup tutmaması beni ilgilendirmiyor. Maddi desteğim olmadığı için beş- altı yılda bir albüm yapıyorum. Bir arkadaşım bendeki bu heyecanı görüp ilk albümün masraflarını karşılamıştı. 2003 yılında da öyle oldu. 2008'deki albümü de arkadaşlarla birlikte karşıladık. Bazı sanatçılar gider stüdyoya okur, albüm çıktı diye de sonra kanal kanal gezer, reklamını yapar. Onlar istediği kadar reklam yapsın benim gibi insanlar da var" diyor.



AMERİKA'YA AÇILDI


Mürsel Işık, Amerika'ya uzanan macerasını ise şöyle anlatıyor: "Amerikalı yapımcı müzisyen Kevin Mackie ile de tanışmıştım sosyal medyadan. Geçtiğimiz yıl bana Laurei Ziel'a ait bir şiir gönderdi ve bestelememi istedi. Bir türlü vakit bulup da besteleyemedim ama Amerika'ya tatil için gittiğimde bir başka müzisyen arkadaşının evinde şiiri düz bir şekilde okudum. Kadın vokal olarak da eşim yer aldı." Amerika'daki yapımcılar ve müzisyenlerle güçlü bağlantılar kuran Işık'ın yeni projeleri de merak uyandırıcı. Rose Stewart, Jimi Hendrix ve Alice Cooper gibi isimlerin menajerliğini yapan Duane Hitchings ile elektronik bir albüm hazırlığında olduğunu söyleyen Işık, Hindistanlı yönetmen Rupam Sarmah'ın son filminin müziklerini de kendisine emanet ettiğini dile getiriyor.







Mürsel'in doğal bir yeteneği var


Menekşe Işık İSKİ'de çevre mühendisi olarak çalışıyor. Yedi yıl özel bir radyo kanalında çevre magazin programı yapan Menekşe Hanım, "Mürsel'le radyoda program yaptığım yıllarda tanıştım. Ben onu şehir planlamacısı olarak programımda konuk almıştım. O günden sonra ilişkimiz başladı ve evlendik. Evlendiğimiz yıl da ilk albümünü yayınladı. Mürsel'in doğal bir yeteneği var. Besteleri kendi başına yapıyor. Bunun için bir eğitim almadı çünkü. Bestelerini ve tarzını çok seviyorum. İlk albümde benim de bir şiirim vardı ama artık şiir yazmıyorum.









#Grammy Ödülleri
#Mürsel Işık
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
7 yıl önce