|

Gücünüz yetmez

Büyükada’daki tutuklamaların ardından Berlin’in Türkiye’de yatırım yapan şirketleri tedirgin edici açıklamalarını kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir Alman şirketiyle ilgili soruşturma yok, hepsi yalan” dedi. Almanya’nın önce sakladığı teröristlerin hesabını vermesini isteyen Erdoğan, "Almanya kendine çekidüzen vermeli" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:51 - 22/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız soruşturma yok, hepsi yalan. Türkiye’yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeylerle bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez” dedi. Büyükada’daki tutuklamaların ardından Berlin’in Türkiye’de yatırımı bulunan şirketlere soruşturma başlatıldığı iddialarını yalanlayan Erdoğan, Almanya’nın önce sakladığı teröristlerin hesabını vermesini isteyerek, "PKK’nın polis koruması altında gösteri yapmasına müsaade eden Almanya, bunu neyle izah edecek? Onun için Almanya kendine çekidüzen vermeli" ifadesini kullandı.

ŞİRKETLERE SORUŞTURMA YOK

Erdoğan’ın açıklaması özetle şöyle: “Ben, Milli İstihbarat Teşkilatımı, İçişleri Bakanımı aradım ve kendilerine sordum: ‘şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız herhangi bir soruşturma, araştırma var mı? Dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur: ‘Hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız bir soruşturma, araştırma yok, hepsi yalan...’ Almanya bizi tehditlerle korkutamaz.

BİZİ KORKUTMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ

Alman dostlarıma, tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum: Türkiye’yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeylerle de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Biz bugüne kadar Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketlerini nasıl güvence altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz. Ekranlarda sürekli yayınlanan ve AB’nin yasak koyduğu PKK’yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında gösteri yapmasına müsaade eden Almanya bunu ne ile izah edecek?

PKK ALMAN KORUMASI ALTINDA

Almanya kendine çekidüzen vermelidir, bizi de asla bu tehditlerle ürkütemez. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha bağımsızdır. Biz çadır devleti değiliz, kabile devleti de değiliz. Biz bin yıllara baliğ bir devletiz. Bunlar böyle bir çalışma yürütmediğine göre bu iddia sadece uluslararası şirketlerin kafasını karıştırmaya, ülkemizi karalamaya yönelik bühtandan ibarettir. Esasen Almanya kökenli şirketler ülkemizde en rahat çalıştığımız, en güzel işleri yaptığımız kuruluşlar arasında özel bir yere sahiptir.

ALMAN ŞİRKETLERİNE BASKI KURULUYOR

Kara propagandayla ülkemizde son 15 yılda 9 milyar dolara yakın yatırım yapan Alman şirketleri üzerinde baskı kurmaya çalışıldığı ortadadır. Yatırımcıların tamamı gibi Alman şirketlerine de ülkemizin kapıları ve milletimizin gönlü sonuna kadar açıktır. Alman Dışişleri tarafından ülkemizin ‘seyahat için güvensiz olduğu’ olduğu yönündeki uyarıyı da son derece yersiz ve kasıtlı bulduğumu belirtmek isterim. Ülkeler, dedikodularda yönetilemez. Demokrasiyi benimsemiş bir Türkiye’ye kimse bu tür kara lekeleri çalamaz. Herkesi ülkelerin egemenlik haklarıyla ilgili ilkelere saygı göstermeye davet ediyorum.”

Zalime boyun
eğmeyiz

Afrika’da Sağlık Kongresi’nin gala yemeğinde konuşan Erdoğan, İsrail’in Kudüs’te uyguladığı devlet terörüne sert tepki gösterdi. Erdoğan yapılan zulme asla katlanamayacaklarını vurguladı. Önceki akşam İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin’i aradığını hatırlatan Erdoğan, şunları ifade etti: “Yarın cuma, lütfen bu işe müdahale edin dedim. Bu insanlar ibadet için gidiyorlar, bunlara terörist diyemezsiniz. Türkiye’de biz Sinagog’a, Havra’ya giden bir Yahudiye asla terörist yakıştırması yapmadık. Siz bunu nasıl yaparsınız dedim. Metal dedektör arasında onları sokma, arama, bunlar olacak iş değil. Ne kadar ısrar ettiysek ‘Elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz’ dediler ama bugün maalesef böyle bir müdahalede bulundular. Biz her türlü iletişimi herkesle yapalım ama hakkımıza da haklarımıza da sahip çıkalım. Kim olursa olsun. Biz, zalim hükümdarlar karşısında susmayı zulüm addediyoruz. Buna asla katlanamayız.”

  • ALMAN BAKAN NE
    DEMİŞTİ?
  • Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Türkiye’deki mevcut siyasi iklim nedeniyle Alman şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmalarının çok zor olduğunu söylemişti. Zypries açıklamasında “Saygın Alman şirketleri bir anda ‘kara listeye’ alınır ve terör destekçisi olarak nitelendirilirse bu Türkiye’de yeni iş ve yatırım yapmayı aşırı zor hale getiren bir iklim anlamına gelir” ifadesini kullanmıştı.

#Almanya
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce