|

Gül: Saldırıların zamanlamasının manidar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, 'Devletin varlığına, askerine, polisine yönelik saldırılar sürdükçe terör örgütlerine yönelik operasyonlar da sürecek' dedi. Gül, yaptığı açıklamada, DAEŞ, PKK ve DHKP/C'nin Türkiye'de gerçekleştirdiği saldırıların zamanlamasının manidar olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
12:18 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 09:21 - 4/08/2015 Salı
AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığına, vatandaşına, askerine ve polisine yönelik saldırılar sürdükçe terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonların devam edeceğini, bu konuda hükümetin ve devletin kararının açıklıkla ortada olduğunu söyledi.



Gül, yaptığı açıklamada, DAEŞ, PKK ve DHKP/C'nin Türkiye'de gerçekleştirdiği saldırıların zamanlamasının manidar olduğunu belirtti.



Türkiye'nin büyük bir devlet olarak birliğine ve kamu düzenine yapılan bu saldırılara karşı operasyon yapma kararı aldığını hatırlatan Gül, bunun neticesinde her üç terör örgütüyle mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.



Çözüm Süreci'nde silahların bırakılması, örgütün bütün silahlı unsurlarının Türkiye dışına çıkartılmasının gerçekleşemeyen bir vaka olduğunu dile getiren Gül, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığına, vatandaşına, askerine ve polisine yönelik saldırılar sürdükçe terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar devam edecek ve bu konuda hükümetimizin ve devletimizin kararı açıklıkla ortadır" diye konuştu.



"Güvenlik özgürlüğün ön şartıdır"


Gül, hiç kimsenin kamu düzenini bozacak ve vatandaşın güvenliğini tehdit edecek saldırılara tevessül etmemesi gerektiğini ifade etti.



Devletin kararlı tutumundan vazgeçmeyeceğini anlatan Gül, şöyle konuştu:



"Devlet, kamu düzenini bozan saldırılara karşı her türlü operasyonu yapacak ve tetiğe dokunacaktır. Burada yapılması gereken, terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını tehdit edecek saldırılardan uzak durmasıdır. Aksi takdirde devletimiz operasyonlarını sürdürecektir. Çünkü güvenlik özgürlüğün ön şartıdır. AK Parti ülkedeki bütün unsurların özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmıştır. "



#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül
#DAEŞ
#PKK
#DHKP/C
#terör
#eylem
#operasyon
9 yıl önce