|

"Gülen bana 'Allah ile görüşüyorum' dedi"

Bir dönem Gülen Cemaatinin en etkin isimlerinden olan ve camia içinde sözüne itimat edilen kişi olarak bakılan Latif Erdoğan, Fethullah Gülen ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Cemaatten ayrıldıktan sonra "hain" ilan edilen Erdoğan katıldığı canlı yayında, Gülen'in kendisine Allah ile görüştüğünü söylediğini açıkladı.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 8/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:10 - 7/03/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Gülen bana 'Allah ile görüşüyorum' dedi"
"Gülen bana 'Allah ile görüşüyorum' dedi"

Gülen Cemaatinde uzun yıllar bulunan ve bir dönem Fethullah Gülen'e en yakın isim olarak bilinen Latif Erdoğan çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Fethullah Gülen'in kendisine "Allah ile görüştüm" dediğini iddia etti.

"Gülen Allah ile görüştüğünü söyledi"

A Haber'de yayınlanan Deşifre programına katılan Latif Erdoğan, Fethullah Gülen hakkında şunları söyledi: "Gülen bana Allah ile konuştuğunu söyledi. 'Doğru bu kainatı Hz. Muhammed'im için yarattım ama senin için de devam ettiriyorum' dedi. Bunu söyledi. Mesela, 'Ben öfkelendiğim zaman, dışarıda fırtına olur, ben öfkelendiğim zaman kasırga olur" demiştir. Bunu toplum biliyor. Çok tekrar etmiştir de. Fakat bunlarla biz mahkum etmedik onu. Bunu inanç haline getirince tehlike olmaya başladı."

"Bediüzzaman ve Risale-i Nur devre dışı bırakılıyor"

Latif Erdoğan, Gülen'in Bediüzzaman ve Risale-i Nur'u devre dışı bıraktığını belirten Erdoğan, "Bugün gelinen bir noktada ciddi bir proje var. Bediüzzaman ve Risale-i Nur devre dışı bırakılıyor" diye konuştu. Fethullah Gülen'in Risale-i Nur'un kutsiyetini kullandığını işaret eden Latif Erdoğan bu sayede geniş kitlelere hakim olduğunu söyledi. Latif Erdoğan "Gülen'in cemaat oluşumunun ekseninde Risale-i Nur var. Eğer Gülen o metodu kullanmasaydı cami cemaatinin dışına çıkamazdı. Ondan daha iyi hatipler de vardı" diye konuştu.

10 yıl önce
default-profile-img