|

Gülen kaçabilir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Fethullah Gülen'in kaçma ihtimali' olduğunu söyledi. Bakan Bozdağ, A Haber'e verdiği röportajda, “Esasında gerçekleşen darbe teşebbüsü sonucunda ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmemesi ABD'yi de sıkıntıya sokacaktır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:08 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Kendi halkına karşı da ABD'yi sıkıntıya sokacaktır. Demokrasi ve hukuk devletine inananlar gözünde de ABD açısından da bir itibar kaybına yol açacaktır. ABD ve Türkiye arasındaki ilişkileri de sıkıntıya sokacak bir durumdur” dedi. Bozdağ, şöyle devam etti:



KEŞİF YAPIYOR


“Türkiye'ye gelmemek için ABD yönetimine yalvarıyor. Ama böyle bir arayışın içerisinde olduğu ve böyle bir arayışları yapan kişilerin isimlerine kadar isimler var. Buna kadar gelen akan bilgiler var. Bu nedenle biz Türkiye olarak diyoruz ki kaçmak için şu anda keşif yapıyor. Kendi kafasına göre belirlemiş bazı ülkeleri. İade edilemeyeceğine inandığı ülkeler veya Türkiye ile arasında adli işbirliği anlaşma olmayan ülkeleri seçerek, kendisine ilişkin yer arıyor. Her an oralardan birisine kaçabilir. Mısır geçiyor, Meksika geçiyor, Kanada geçiyor, Avustralya geçiyor, Güney Afrika geçiyor bununla ilgili.”


#Bekir Bozdağ
#Fethullah Gülen
8 yıl önce