|

Gülen’in avukatına yakalama kararı

15 Temmuz’dan önce teröristbaşı Gülen’in avukatlığından çekilen Fikret Duran firar etti. Darbe girişiminin başarısız kalmasının ardından ortalıktan kaybolan Duran hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Avukat Fikret Duran, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17, 25 Aralık darbe girişimleri ve kumpas davalarında Fetullah Gülen'in avukatlığını yapıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık bir hafta önce Gülen'in firari sanık olarak yargılandığı davalara bakan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe verdi.



DARBE BAŞARISIZ OLUNCA


Dilekçesinde, “gördüğüm lüzum üzerine sanık Fetullah Gülen'in avukatlığından çekiliyorum” dedi. Başka bir açıklama yapmayan Duran, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından da ortalıktan kayboldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Fikret Duran hakkında gözaltı kararı çıkardı.



FETÖ MİLİTANLARININ AVUKATIYDI


Evinde ve iş yerinde bulunamayınca da Duran hakkında yakalama kararı çıkarılıp, yurt dışına çıkış yasağı koyuldu. Fikret Duran, Fetullah Gülen dışında Tahşiyecilere kumpas davasında Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca'nın, Selam kumpası davasında da eski savcı avukat Gültekin Avcı'nın avukatlığını yapıyordu.


#Fikret Duran
#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Gülen'in avukatı
8 yıl önce