|

Avni Mutlu: Ne Musa’ya ne İsa’ya yaranabildim

FETÖ'den tutuklanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ifadesinde kendisini şöyle savundu: "Şayet 15 Temmuz darbesi gerçekleşseydi şu an Silivri Cezaevi’ne beni bu yapı kapatacaktı. Bugün bu mahkemede o iddialarla yargılanmaya başlayacaktım. Ben ne Musa’ya ne İsa’ya yaranabiliyorum."

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 16:14 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Hüseyin Avni Mutlu
Hüseyin Avni Mutlu

FETÖ’nün “mülkiye” yapılanmasına yönelik davada tutuklu yargılanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu savunma yaptı. Mutlu, meslek hayatının önemli bir kısmını terörle mücadele içinde geçirmiş biri olarak terör örgütü üyeliğinden yargılanmasının kendisini üzdüğünü belirtti.

ONLAR DA YARGILAYACAKTI

Mutlu, “Terör örgütü üyesi olarak itham edilmem, çok ağır bir suçlama. ‘Terörist’ diye tanımladığımız, mücadele ettiğimiz katillerle nasıl bir ortak yanım var ki bana terörist ithamında bulunuldu.” diye konuştu. Mutlu’nun bu sırada ağlaması dikkat çekti. Görevden alınan FETÖ üyesi eski savcı Muammer Akkaş’ın 17-25 Aralık operasyonunu engellediği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Mutlu, “17-25 Aralık dönemindeki polis müdürleri FETÖ dava sanıklarından Yakup Saygılı ifadesinde, beni ‘18 Aralık hukuka darbe örgütünün üyesi’ olarak tanımlamaktadır. Şayet 15 Temmuz darbesi gerçekleşseydi şu an Silivri Cezaevi’ne beni bu yapı kapatacaktı. Bugün bu mahkemede o iddialarla yargılanmaya başlayacaktım. Ben ne Musa’ya ne İsa’ya yaranabiliyorum” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Mutlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le birebir temasının olduğunu belirtti. Mutlu, valilik görevi süresinde kendisini ziyaret eden bir sivil toplum kuruluşunun üyelerinin,ABD’ye giderek Gülen’i ziyaret edeceğini söylediğini aktararak, şöyle konuştu: “O günlerde Gülen’le ilgili olumsuz bir kanaat yok, ‘Hastayı ziyaret edeceğiz’ dediler, bizim geleneksel terbiyemiz itibarıyla ben de ‘geçmiş olsun dileklerimizi iletiniz’ dedim.”

TELEFONDA KONUŞMUŞLAR

“Daha sonra Ekrem Dumanlı tarafından arandım. Gülen’in benimle görüşme arzusunu, geçmiş olsun konusuyla ilgili teşekkür mahiyetinde konuşmak istediğini söyledi. Hiç beklemiyordum, yarım dakikayı bulmadı. Geçmiş olsun dedim, teşekkür etti. Sonra gazete ilanı haline getirerek benim de adımı bu ilan kumpasında kullandı. Buna üzüldüm çünkü arayan ben değilim arayan kendisi, ilan kumpası olarak ismimizin de dahil edilmesi ve bu kumpasla bir oldu bittiyle yapılan bir görüşmeyle elebaşı ile irtibatlı olduğum iddiasını kabul etmiyorum.”

#15 Temmuz
#FETÖ
#Hüseyin Avni Mutlu
7 yıl önce