|

Gümrükte oy verme 8 Ekim’de başlıyor

Milletvekili genel seçiminde gümrük kapılarında görev yapacak ilçe seçim kurulları ve sandık kurullarının görev ve yetkileri ile gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerine yönelik Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:31 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların gümrük kapılarında oy verme işlemi 8 Ekim 2015 Perşembe günü saat 08.00'den itibaren başlayacak, 1 Kasım Pazar günü saat 17.00'ye kadar sürecek.



SANDIK KURULACAK GÜMRÜK KAPILARI


Oy verilecek gümrük kapıları şöyle: “Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapıları, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Atatürk , Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapıları, Kuşadası, Ayvalık, İzmir, Derince, Mersin, Taşucu, Bodrum, Samsun liman gümrük kapıları.”



GENİŞ YETKİ VERİLDİ


Oy verme işlemlerinde görev almak üzere bazı ilçelerde geçici gümrük kapısı seçim kurulları da oluşturulacak. Marmaris dışındaki her bir geçici gümrük kapısı seçim kurulunun kendilerine bağlı üçer sandık kurulu olacak. Kurullar, oy verme başlangıç ve bitiş saatlerini belirleyebilecek.


#Gümrükte oy verme
#Oy verilecek gümrük kapıları
#oy kullanma
9 yıl önce