|

Gümüşhane'de baraja saldırı

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Üçtaş Köyü yakınlarında, Akköy Hidroelektrik santraline su taşıyan borulara dün gece bomba koyarak tahrip eden teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Yeni Şafak
17:04 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:06 - 5/05/2016 Perşembe
DHA

Olay dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Üçtaş Köyü'nde bulunan ve Gavraz deresi üzerine kurulan Yaşmaklı Barajı'ndan Akköy hidroelektrik santraline su taşıyan borulara, terör örgütü mensuplarınca patlayıcı maddelerle saldırı düzenlendi. Patlama sonrasında vana ve boruların bir bölümü hasar gördü, çevreye su akmaya başladı. Dik araziden su ile birlikte toprak kitleleri de Harşit çayına kadar aktı.



Bir süredir bölgede bulunan güvenlik güçleri de, olayın ardından Yaşmaklı Barajı yakınında tesbit edilen 3 teröristle çatışmaya girdi. Ancak teröristler ağaçlık bölgede gece izlerini kaybettirdi. Güvenlik kuvvetlerinin bölgedeki operasyonları aralıksız sürerken bölgede bulunan Üçtaş Yatılı Bölge Okulu'nda da eğitime ara verildi.



Pazartesi günü de Yaşmaklı barajında görevli elektrik ustası 41 yaşındaki Adil Bülbül de teröristlerin silahlı saldırısı sonrası ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.



#Gümüşhane
#Baraj
#Saldırı
8 yıl önce