|

Gün yaklaşıyor hesap vereceksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesine sahte belgelerle iftira atan Kılıçdaroğlu’nun yargıda hesap vereceğini söyledi. Erdoğan, “Geliyor, gün yaklaşıyor. İnşallah yargıda hesabını vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:20 - 17/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine ve ailesine iftira atan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine ve ailesine iftira atan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi

AK Parti Yalova İl Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisi ve ailesine yönelik iftirada bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepkisini sürdürdü:

Türkiye’nin son 15 yılında hem geçmişin eksiklerini gidermenin hem de geleceği inşa etmenin gayreti içinde olduk. Bunu görmeyenler var. Gözü var görmüyor. Kulağı var duymuyor. Dili var hakkı söylemiyor. Niye? Kalbi mühürlü. İşte öyle bir ana muhalefet var ki yeni adıyla ana hıyanet, bunları hiç görmüyor. Gel bir Osmangazi’den, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden, Avrasya Tüneli’nden geç.

BUNLARIN KAFASI BASMAZ

Bunları kimler yaptı, bir gör. ‘Bu köprülerin fiyatını açıklamadınız. Hastanelerin fiyatını açıklamıyorsunuz.’ diyor. Bir defa kaynak çeşitlendirme nedir ekonomide, bunu bilmeyecek kadar cahil bu adam. Ama bunların kafası basmaz, anlamaz. Biz mankafa kime deriz? Kime deriz biliyorsunuz değil mi? Siz anlıyorsunuz zaten. ‘Nereden aklına geldi başkan?’ Man Ada’dan Man Ada. Oradan aklıma geldi.

BOYNUNA DOLANACAK

Benim milletim nerede neyin olduğunu gayet iyi biliyor ama sen bir yaşındaki torununu nasıl SSK’lı yaptın, 14, 15 yaşındaki çocuğunu nasıl SSK’lı yaptın bunların hesabını ver. Böyle avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen kalkıp da Tayyip Erdoğan’a, ailesine leke süremezsin, Gün yaklaşıyor, yargıda hesabını vereceksin. İnşallah yargıda o hesabı vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların da onun boynuna nasıl dolanacağını görecek.

SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

İsrail istemiyor diye Filistin’in, Kudüs’ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Amerika’nın başka hesapları var diye Suriye’de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Irak’ın mezhep ve köken temelli bölünmesine seyirci kalmayacağız. AB’nin, NATO’nun, bir başka gücün ülkemizi ve milletimizi istiskal anlamına gelecek tavırlarına asla seyirci ve sessiz kalmayacağız.

BM GEREKENİ YAPMALI

Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak, bu ülkenin Filistinlilere ve esasen Kudüs’ü ziyaret eden herkese uyguladığı devlet terörünü ödüllendirmek demektir. 1947’de İsrail ne ise şimdi aynen Filistin o hale geldi. Eğer adaletse biz adaletin tecellisini istiyoruz ve diyoruz, ‘Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ne gerekiyorsa yapacaksınız, yapmıyorsanız biz de hukuk içinde gerekeni yapmak için ilgili mercileri zorlayacağız.

Günümüzün Neronları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki Meridyen Derneği 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni’ndeki konuşmasında da Müslümanlar üzerine oynanan oyunlara dikkati çekti. Erdoğan, “Tam Suriye meselesinde mesafe kat ettik derken, kucağımızda Kudüs meselesini, Yemen’den yükselen feryatları bulduk. Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden geçiyor. Türkiye olarak her hal ve şart altında krizleri suhuletle aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayretler içindeyken bir bakıyoruz ki günümüzün Neron’ları yeni bir ateş yakmış. İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor. Müslümanların kavgasının yegane kazananı silah tüccarlarıdır. Bugün İsrail ve ABD yönetimi böyle davranıyorsa bunun nedeni Müslümanların bu halidir” dedi.

TARİHİ BİR DURUŞTUR

Erdoğan, “Bugün kadim İslam beldelerinden ezanlar yerine dumanların yükselmesinin nedeninin biraz da basiretsizliktir. İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa, hiçbir güç Müslümanların harim-i ismetine el uzatamaz. Şer gibi duran bu durumu hayra tebdil edeceğimize inanıyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul zirvesinde Kudüs’ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak ilan edilmesi tarihi bir duruştur. Çarşamba günü yapılan zirve Müslümanların istediği zaman neler yapabileceğini dünyaya göstermiştir. Bu kararla teşkilat hem kuruluş gayesine sahip çıktı hem de rüşdünü ispat etti. İnşallah Rabbimin yardımı ve ümmetin dayanışması ile bu süreci başarı ile atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#İftira
#Dava
6 yıl önce