|

Günde 50 bin kişi ziyaret ediyor

Türkiye'nin farklı illerinden vatandaşlar, Hz. Peygamber'in 1400 yıl öncesine ait sakal-ı şerifi, pabucu, iç gömleği ve Kabe'nin içindeki tevbe kapısının örtüsünü görmek için Hırka-i Şerif Camisi'nde yoğunluk oluşturuyor. Hırka-i Şerif'i ise günde 50 bin kişi ziyaret ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:44 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Ramazan ayı dolayısıyla Türkiye'nin farklı illerinden İstanbul'a gelen vatandaşlar, kutsal emanetlerin sergilendiği Hırka-i Şerif Camisi'ne ilgi gösteriyor. Camide ziyarete açılan Hırka-i Şerif'i, günde yaklaşık 50 bin kişi ziyaret ediyor. Hırka-i Şerif'in yanı sıra caminin kutsal emanetler bölümündeki Hazreti Peygamber'in 1400 yıl öncesine ait sakal-ı şerifi, pabucu, iç gömleği, 1200'lü yıllardaki kabir toprağı, süngeri ve Kabe'nin içindeki Hicri takvime göre 1323 yıllarındaki, tevbe kapısının örtüsü ziyaretçilerden ilgi görüyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, sabah erken saatlerden itibaren cami avlusunda toplanıyor ve kutsal emanetlerin sergilenme saatini bekliyor. Vatandaşlar, bu sırada camide yoğunluk oluşturuyor.



ARİFE GÜNÜNE KADAR AÇIK


Ziyaret saatinin başlamasıyla sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar sırayla kutsal emanetleri ziyaret ediyor. Caminin iki ayrı kapısından erkek ve kadın ziyaretçiler, sırayla ve ayrı ayrı camiye alınıyor. Burada salavat eşliğinde camiye giren vatandaşlar, kutsal emaneti görebilmek için sabırsızlıkla ilerliyor. Kutsal emanet Hırka-i Şerif'i görmek için Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen ve kutsal emaneti ilk kez gören vatandaşlar, gözyaşlarını tutamıyor. Atmosfere hayran kalanlar ziyaretin ardından camide şükür namazı kılıyor. Hırka-i Şerif ziyaretinde bu yıl engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler sırada beklemeden görevli refakatinde engelli asansörüyle ziyaretlerini gerçekleştirebiliyor. Hırka-i Şerif, arife günü ikindi namazına kadar, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.


#sakal-ı şerifi
#Hırka-i Şerif Camisi
#Kutsal emanet
9 yıl önce