|

Gündem başkanlık

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana her yıl düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantıları'nın 25'ncisi, Afyonkarahisar'da bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın açılış konuşması ile başlıyor. Başbakan olarak Yıldırım'ın ilk kez başkanlık edeceği toplantı, Güral Termal Otel'de düzenleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:40 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kampın en önemli gündem maddesini ise AK Parti'nin önümüzdeki dönemde Meclis'e sunacağı başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa teklifi oluşturacak. Kampta, dış politika, FETÖ, PKK, DAEŞ ile mücadele ve hükümetin önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği reformlarla ilgili de bakanların katılımcılara sunumlar yapması bekleniyor.



AK Parti'nin kampı için Afyonkarahisar'a Türkiye'nin birçok ilinden özel harekat polisi görevlendirildi. Kampın düzenleneceği otelin etrafı güvenlik bariyerleriyle çevrildi. Otel ve etrafında itfaiye, ambulans da hazır bulundu.



NG Afyon Otele yakın karayolu üzerinde ise Başbakan Yıldırım'ın fotoğrafının yer aldığı pankartta, 'Cumhuriyetin kazanıldığı, AK Parti'nin kurulduğu topraklardasınız' yazılması diklat çekti.


#Başkanlık sistemi
#NG Afyon
#Binali Yıldırım
#PKK
#DAEŞ
7 yıl önce