|

Gündem Gülen

ABD Başkan Yardımcısı Biden bugün Türkiye’de. Biden’ın ilk durağı darbe gecesi bombalanan Meclis olacak. Ardından Başbakan Yıldırım ile biraraya gelecek Biden, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek. En önemli gündem maddesi ise FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:07 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün Türkiye'ye geliyor. Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelecek Biden, sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na inecek. Biden'ın ilk durağı 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerce bombalanan TBMM olacak. Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile basına kapalı gerçekleştireceği görüşmenin ardından Gazi Meclis'i gezecek. Başbakan Binali Yıldırım ile öğleden sonra Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek Biden, Yıldırım ile ikili görüşme yapacak. Yıldırım ve Biden, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak.



KÜLLİYE'YE ÇIKACAK


Biden, son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilecek. En son Mart ayında Washington'da biraraya gelen Erdoğan ve Biden 5 ay sonra yeniden buluşacak. Beştepe'ye çıkacak ilk ABD'li yetkili olacak Biden, Erdoğan ile ikili görüşme gerçekleştirecek.



FETÖ'CÜ DARBE GİRİŞİMİ ANLATILACAK


Biden ile yapılacak görüşmelerde masada, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi, Suriye'deki iç savaş, terörle mücadele, İsrail ile anlaşma ve FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi konuları olacak. FETÖ'cü darbe girişimi delilleri ile birlikte Biden'a detaylı bir şekilde anlatılacak. Görüşmelerde Biden'ın ABD'nin seçilmiş hükümete destek verdiğini vurgulayacağı öğrenildi. Görüşmelerin en önemli maddesini ise Gülen'in iadesi oluşturuyor. FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi talebi bu kez yüzyüze anlatılacak. Deliller gösterilerek, “işte delillerimiz” denilecek ve Gülen'in iadesi tekrar istenecek.



VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN


Ankara, ağırlıklı olarak PYD güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin ABD destekli Münbiç operasyonuna şartlı onay verdi. Operasyonun ardından bölgeden çıkmayan PYD unsurları önceki akşam obüslerle vuruldu. Ziyarette bu konuda da öncelikli gündem maddeleri arasında. Türkiye verilen sözlerin tutulması beklentisini bir kez daha vurgulayacak.


#FETÖ
#Joe Biden
8 yıl önce