|

Çocuklara eğitim büyüklere meslek

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan yaklaşık 3 milyondan fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye, Kızılay ve Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) desteğiyle kamplarda kalan sığınmacılara gıdadan psikososyal desteğe kadar birçok konuda hizmet veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 01:29 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Toplum Merkezlerindeki çocuklar Arapça, Türkçe ve temel bilgisayar eğitimi alıyor.
Toplum Merkezlerindeki çocuklar Arapça, Türkçe ve temel bilgisayar eğitimi alıyor.

Kamp dışında yaşayan Suriyelilerin de benzer imkanlardan yararlanması için projeler hayata geçiriliyor. Bunlardan biri olan "Toplum Merkezleri Projesi" ile her yaştan Suriyeliye psikososyal destek sağlanıyor, yönlendirme ve eğitim hizmetleri sunuluyor.

4 ALANDA HİZMET İMKANI SUNULUYOR

Türkiye genelinde 10 şehirde yer alan Toplum Merkezlerinde çocuk programı, yetişkin programı, yönlendirme faaliyeti ve ev sahibi halkla kaynaştırma çalışmaları olmak üzere 4 farklı hizmet alanı bulunuyor. Suriyeli gönüllü öğretmenler tarafından 6-10 yaş aralığındaki çocuklara Arapça dersleri veriliyor. 9-13 yaş aralığındaki çocuklar Türkçe, 10-13 yaş grubundaki çocuklar ise temel bilgisayar eğitimi alıyor. Toplum merkezlerinde yetişkinler için de birçok meslek programı bulunuyor.

#Kızılay
#Kızılhaç
#Çocuklar
7 yıl önce