|

Enver Altaylı gözaltına alındı

FETÖ soruşturması, CIA ve FETÖ bağlantılı eski MİT’çi Enver Altaylı'ya uzandı. Antalya'da gözaltına alınan Altaylı'nın, FETÖ'cü savcıları yurtdışına kaçırdığı iddia ediliyor. Ayrıca savcılığı ifade veren bir tanık, Hablemitoğlu'nun Altaylı'nın adamları tarafından öldürüldüğünü öne sürdü. Bu iddianın da gözaltı sebepleri arasında yeraldığı ifade ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 03:46 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
 Enver Altaylı'
Enver Altaylı'

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşısı Fetullah Gülen’e yakın bazı isimlerle bağlantılı olduğu belirtilen eski MİT’çi Enver Altaylı (73) Antalya’da gözaltına alındı. FETÖ’ye yönelik müstakil bir soruşturma kapsamında Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki ikametgahından gözaltına alınarak Ankara’ya getirilen Altay’ın evinde kapsamlı arama yapan polis ekiplerinin bazı basılı ve dijital malzemelere el koyduğu öğrenildi.

"HABLEMİTOĞLU SUİKASTİ İLE BAĞLANTISI VAR" İDDİASI

FETÖ’ye yönelik 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında CIA-FETÖ bağlantılarını bilen çok önemli bir isim olan Enver Altaylı, daha önce Necip Hablemitoğlu suikasti soruşturmasını kapattırmakla suçlandı ve bu nedenle ifade verdi. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir tanık tarafından verilen ifadede "Mustafa Özcan'ın ile Enver Altaylı görüşerek Hablemitoğlu cinayeti için destek aldığı ve Hablemitoğlu'nun Altaylı'nın özel kuvvetlerdeki bağlantıları aracılığıyla öldürüldüğü"ne ilişkin bilgiler edindiğini aktardığı belirtildi. Cinayetin Özel Kuvvetler mensubu T.M. tarafından işlendiği iddiası da yine aynı ifadede yer aldı. Altaylı'nın gözaltına alınma sebeplerinden birinin de bu ifade olduğu belirtiliyor.

SAVCILARI KAÇIRDI

1960 darbesinin arkasındaki isimlerden biri olarak bilinen CIA Türkiye masası eski şefi Ruzi Nazar’ın referansıyla 1968 yılında MİT’e giren Altaylı, FETÖ Türkiye İmamı Mustafa Özcan başta olmak üzere Gülen’e yakın bazı isimlerle olan tanışıklığını daha önceki ifadesinde anlattı.

Altaylı, Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nde okudu, 1963’te Talat Aydemir’in ikinci darbe girişimine katıldığı için tutuklandı. 1968’de MİT’te çalışmaya başlayan Altaylı’nın Fetullah Gülen’e yakın bazı isimlerle bağlantısı olduğu öne sürülüyor. Gözaltı gerekçesinde; bazı FETÖ mensubu eski savcıların kaçırılmasında rol alma ve yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantı suçlamasının yattığı da iddia ediliyor.

CIA TÜRKİYE MASASI ŞEFİ REFERANS OLDU

Söz konusu iddiaların arkasında ise Enver Altaylı’nın geçmişte MİT ve CIA’ye uzanan bağlantıları yatıyor. Altaylı, Talat Aydemir’in idamıyla sonuçlanan 21 Mayıs 1963’teki ikinci darbe teşebbüsü sırasında darbeye Harbiye öğrencisi olarak katılan 1459 teğmenden biri olmasıyla dikkat çekerken, bu nedenle ordudan atıldı. Daha sonraki süreçte ise hukuk öğrencisiyken “babasının dostu” olduğunu söylediği CIA’nın Türkiye masası şefi Ruzi Nazar’ın referansıyla MİT’e girdi. O dönem FETÖ ile yakınlığı bilinen Fuat Doğu’ya teslim edilen Altaylı, yine Nazar tarafından yurt dışına eğitime de gönderildi.

CIA KONTROLLÜ KİTAP

Altaylı, ABD’nin Soğuk Savaş dönemindeni en önemli istihbaratçılarından biri olan CIA Türkiye masası şefi Ruzi Nazar’ın hatıralarını kitaplaştırdı. Altaylı, kitabın CIA’ya gönderilerek kontrolden geçtiğini de verdiği bir mülakatta itiraf etti. Ayrıca Altaylı, Ruzi Nazar ile sıkı ilişkileri olan Alparslan Türkeş’in MHP’sine ait Hergün Gazetesi’nde bir dönem genel yayın yönetmenliği de yaptı. 

  • Suikasti perdeledi
  • Anavatan Partisi’nin kurucu üyelerinden eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’ın Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili verdiği ifade Enver Altaylı ile ilgili çarpıcı detayları da ortaya koydu. Şıvgın, FETÖ’nün iki numarası Mustafa Özcan ile FETÖ bağlantılı eski MİT görevlisi Enver Altaylı’nın Hablemitoğlu ile görüşmek için kendilerinden aracılık yapmasını istediğini anlattı.
  • REDDETTİ AMA İKNA EDEMEDİ
  • Bu iddiaların hemen ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nca ifadesi alınan Altaylı, Şıvgın’ın verdiği bilgileri reddetti, ancak Mustafa Özcan’ın da aralarında olduğu bazı FETÖ’cülerle olan irtibatını doğruladı. Altaylı ifadesinde, ‘FETÖ’nün iki numarası Mustafa Özcan’ı 1990’lı yıllarda tanıdığını, o dönem Başbakan Süleyman Demirel’in kendisini arayarak, “Orta Asya’dan gelen Türk Cumhuriyetleri’ndeki öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesi ile ilgili yardım istediğini, Diyanet kadrosundan bir kişinin kendisini arayacağını, bu öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesi hususunda kendisine yardımcı olacağını’ aktardığını söyledi. Altaylı, o dönem, MİT'çi olmasına rağmen Özcan’ın Gülen cemaatinden olduğunu bilmediğini iddia etti.

TIR davasına da kanca atmış!

Altaylı'nın, Enis Berberoğlu'nun da yer aldığı bazı şüphelilerle MİT tırları soruşturmasını etkilemeye dönük telefon görüşmeleri yaptığı öğrenildi.

#Enver Altaylı'
#FETÖ
#MİT
7 yıl önce