|

KEM hassas burun alacak

Köpek Eğitim Merkezi (KEM), polis köpeği istihdamı sağlayacak. Hizmet verecek köpekler hibe yöntemiyle edinilecek. 0-2 yaş grubu ve 5 ayrı ırktan seçim yapılacak. Eğitimcisiyle birlikte görev alan köpekler, emekli olduktan sonra sahiplenilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 01:17 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Suçluların korkulu rüyası olan polis köpekleri, toplumsal müdahalede emniyet güçlerimizin vazgeçilmezi.
​Suçluların korkulu rüyası olan polis köpekleri, toplumsal müdahalede emniyet güçlerimizin vazgeçilmezi.

Suçluların korkulu rüyası olan polis köpekleri, toplumsal müdahalede emniyet güçlerimizin vazgeçilmezi. Uzun ve zorlu bir eğitim sürecinden geçen bu köpekler, bomba, uyuşturucu, silah-mühimmat, banknot, hatta canlı ve cansız insanları bile bulup çıkartıyor. Ankara Gölbaşı’nda Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Köpek Eğitim Merkezi (KEM), polis köpeği istihdamı sağlayacak.

5 AYRI IRKTAN SEÇİLECEK

KEM, özellikle narkotik operasyonlar ve toplumsal olaylarda hizmet verecek olan polis köpeklerini hibe yöntemiyle edinecek. Bu doğrultuda vatandaşlar 0-2 yaş grubu köpeklerini Emniyet Teşkilatı’na verebilecek. KEM, belirlenen kriterlere uyan köpeklerden, 0-2 yaş grubu ve 5 ayrı ırktan (Alman, Belçika, Hollanda Çobanı, Labrodar ve Golden Retrıever) seçim yapacak.

KÖPEK DEĞİL
GÖREV ORTAĞI

Polis köpekleri tamamen görev odaklı yetiştiriliyor ve idarecisinin komutundan çıkmıyor. Polis için köpekler onların görev ortakları. Her köpek, idarecisiyle birlikte eğitime alınıyor ve toplumsal müdahalede eğitimcisiyle birlikte görev alıyor. Birbirlerinden sorumlu olarak eğitim sürecini tamamladıktan sonra ikisi birlikte görev yerlerine tayin ediliyor. Köpekler, ortalama 8 ila 9 yıl arasında çalıştıktan sonra emekli oluyor. Emekli polis köpekleri görev aldığı ortağı, idarecisi tarafından sahipleniliyor. 


Eğitimleri 1 yıl sürüyor

Köpeklerin 1 yıl süren eğitimi 4 aşamadan oluşuyor. Bu aşamalarda köpekler 3 ayda bir teste tabi tutuluyor. Testlerde isteneni karşılamayan, aşırı agresif veya çok ürkek olan köpekler eleniyor. Başarılı olan köpekler ise süreci tamamlayarak Polis Köpeği görevini üstleniyor.


Lisa 148 kilo eroin yakaladı

Van merkez İpekyolu ilçesinde narkotik polisleri tarafından bir adrese özel harekat polisi ile düzenlenen operasyonda 148 kilo 460 gram eroin ele geçirildi. Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takibe alınan adreste “Lisa” isimli narkotik dedektör köpeği ile birlikte arama yaptı. Yapılan aramada; 248 ayrı paket halinde toplam 148 kilo 460 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. 

#KEM
#Köpek Eğitim Merkezi
#Asayiş
7 yıl önce