|

ÖSYM Başkanı istifa etti

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, kurumun yerleştirme sonuçlarında yaptığı skandal hata sonrası görevinden istifa ettiğini açıkladı. Demir, “ÖSYM’nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi ilgili makama sunmuş bulunmaktayım” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 04:10 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
ÖSYM Başkanı Ömer Demir
ÖSYM Başkanı Ömer Demir

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, kurumun Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puanlarının açıklanması ve yerleştirme sonuçlarının açıklanmasında yaşanan hatalar sonrasında istifa ettiğini açıkladı. İstifasını canlı yayında duyuran Demir, “Ayrılma talebimi sundum. Büyük idari kusur olduğunu kabul ediyoruz” dedi.

ÖĞRENCİ FARK ETTİ

Yapılan hatayla ilgili de konuşan Demir, “Ek Puan uygulaması bu yıl ilk kez yapılıyor bu nedenle teknik bir hata oluştu. İlgili birimlerin yapmaları gereken bazı işlemleri sonradan farketmeleri sonucu ortaya çıkıyor. Yerleştirilmesi gereken bir adayın yerleştirilememesi ve bunu fark etmesi üzerine kurulu arıyor ve hata böylece ortaya çıkıyor. Sonra arkadaşlar bana geldi böyle bir hata yapılmış ne yapmamız gerekiyor diye. Ben de yapılan hatanın giderilmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini aktardım. Bu yerleştirme ilk kez yapılıyor ve bu kural bu yıl ilk kez gelmiş. Bu ikisi üst üste gelince böyle bir hata olduğu gözlemlendi” dedi.

SONUÇLARDA
ŞAİBE YOK

Sonuçlarda herhangi bir şaibe olmadığını vurgulayan Demir, “Bütün adaylarımız cevap kağıtlarına ulaşabiliyor. Şeffaflık konusunda ÖSYM’nin durumu ortadadır. 2010 meselesi memleketimizin başına kabus gibi çökmüştür. Yargıdan güvenlikten bütün bu kurumlara verildiği gibi buraya da zarar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

ÜST ÜSTE İKİ HATA

ÖSYM 2017 ÖSYS’de ikinci kez yanlış hesaplama yaparak özür dilemişti. Adayların ‘ek puanlı yerleştirme puanları’ yerine ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın dikkate alındığı tespit edildi. Güncellemeyle bin 110 adayın yerleştirmesi değişti. 1628 aday daha önce bir programa girmemişken yerleşir duruma geldi, bir bölümü kazanan 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir bölüme yerleşemedi.

#Ömer Demir
#ÖSYM
#İstifa
7 yıl önce