|

Zap’tan acı haber: 2 şehit

Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde terör örgütü PKK’yla çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu 3 asker de yaralandı. Bölgeye yapılan hava harekatında ise 8 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 02:47 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Zap bölgesinde bulunan askerlerle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
Zap bölgesinde bulunan askerlerle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde bulunan askerlerle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde yürütülen operasyon sırasında bölücü terör örgütü daha önce döşediği el yapımı patlayıcı infilak ettirdi. Ardından da teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Mehmetçiğin anında karşılık verdiği çatışmada iki asker şehit oldu, biri ağır, üç asker yaralandı. Çatışma sonrası Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerin acı haberi yakınlarını yasa boğdu.


GÖREV YERİNİ SAKLADI

Şehit Furkan Aydın’ın Osmaniye’de yaşayan ailesine acı haber verildi. Aydın'ın annesi ve eşi, şehadet haberini misafirliğe gittikleri evde aldı. Babası birkaç yıl önce vefat eden şehit Aydın’ın 37 gün önce Sibel Aydın’la evlendiği ve ailesini endişelendirmemek için görev yerini sakladığı öğrenildi.

9 GÜN ÖNCE EVLENDİ

Şehit Uzman Çavuş İlhan Sezer’in acı haberi Bolu’da bulunan baba evine ulaştı. 8 Ekim günü Derya Sezer ile dünyaevine giren şehit Sezer, evlendikten 3 gün sonra göreve gitti. Düğünden üç gün sonra arkadaşlarıyla helalleşerek “Göreve gidiyorum” diyen İlhan Sezer’e arkadaşlarının “Daha evleneli üç gün oldu. Nereye gidiyorsun?” dediği, şehidin ise “Bölge karışık, göreve çağırdılar” diyerek arkadaşları ile vedalaştığı öğrenildi.


MÜSTEŞAR FİDAN'IN YEĞENİ

Şehit Sezer’in Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan’ın yeğeni olduğu öğrenildi.

#Irak
#Zap
#Şehit
6 yıl önce