|

Gündemimizde erken seçim yok

AK Partili Mustafa Ataş, yerel seçimlerin 2018 yılına çekileceği iddialarına ilişkin, “Böyle bir durum gündemimizde yok. Bunun kararını verecek merci parlamentodur. Bizim 2019 yılından önce bir seçim tarihimiz yok” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:34 - 10/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
AK Partili Mustafa Ataş
AK Partili Mustafa Ataş

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, yerel seçimlerin 2018’e çekileceği iddiasıyla ilgili, böyle bir durumun gündemlerinde olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın, seçimlerin zamanında yapılacağını birçok platformda dile getirdiğini hatırlatan Ataş, son yapılan Anayasa değişikliğiyle yerel seçimlerin 2019 Mart ayında, parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de 2019 Kasım ayında yapılmasıyla ilgili anayasaya madde konulduğunu vurguladı. Ataş, Türkiye’nin şartlarının değişmesi veya TBMM’ye seçimlerin tarihlerinin değişmesine ilişkin bir teklif, öneri gelmesi durumunda, konunun değerlendirileceğini bildirdi.

KARARI MECLİS VERİR

Ataş, “Bunun kararını verecek merci parlamentodur. Biz tek başımıza ‘tarihi şuraya alırız, şu tarihte yaparız’ gibi bir düşünce eğilimi içinde değiliz. Parti olarak hem Genel Başkanımızın hem de Başbakanımızın açıkladığı beyanlara baktığımız zaman, bizim 2019 yılında yapılacak tarihlerden önce bir seçim tarihimiz yok” dedi. AK Parti’de kongre sürecine ilişkin il başkanlarıyla istişarelerin sürdüğüne değinen Ataş, 81 ildeki il başkanlarıyla değerlendirmelerin yapıldığını, ancak ikinci kez istişare etme ihtiyacı olan yerler bulunduğunu belirtti.

4 İLDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Bu süreçte Yozgat, Uşak, Karaman ve Bursa il başkanlarının olgunluk göstererek, kongrede aday olmayacaklarını açıkladığına işaret eden Ataş, “Yeni bir bayrak, nöbet değişimi, yeni bir heyecan, taze kanla geleceğe yürümenin, 2019’u karşılamanın doğru bir anlayış ve tavır olduğunu düşünüyorum. Bu fedakarlığı gösterip, bayrak, nöbet değişimini işimizi zorlaştırmadan, kolaylaştıran tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

#AK Parti
#Meclis
7 yıl önce