|

Güneydoğu sporla anılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı kardeşlik ve spor turnuvaları projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri terörle değil, sporla anılacak. Proje sayesinde bölgesindeki yetenekli çocuklar spor turnuvaları ile keşfedilecek. Bakanlık 81 ilde ise yetenek avına çıkıyor. 6-12 yaş grubundaki çocuklar yetenek taramalarına alınacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 7/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Güneydoğu sporla anılacak
​Güneydoğu sporla anılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, yeni projelerini Yeni Şafak’a anlattı. 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar Projesi’ni tamamladıklarını söyleyen Arı, “78 ilimizde ve 6 yurtdışında 275 bin kişiye ulaşarak yaşayan kahramanlar o geceyi anlattı. 108 program gerçekleştirdik. O esnada Doğu ve Güneydoğu bölgesinin illerine de gittik. O bölgelerimizde inanılmaz güzelliklerin olduğunu gördük. Ciddi anlamda genç potansiyeli var. Görüştüğümüz, vatandaşlar terör belasından bıktığını söyledi. Terörün olmadığı Doğu ve Güneydoğu Türkiye’nin gözdesi olur” dedi.

DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin artık terör ile anılmıyor. Bölgeye devlet desteğinin olduğunu, dağa çıkan gençler değil, eğitime ve spora giden gençler olduğunu dünyaya gösteriyoruz” diyen Arı, “Bunun içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde spor turnuvaları düzenliyoruz. Yaz tatilini gençlerin sporla geçirmesini sağlayacağız. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde 9 ilde proje gerçekleşecek” diye konuştu.

9 İLDE SPOR TURNUVASI

İllerin meydanlarında spor turnuvası yapıldığını dile getiren Arı, “Bu turnuvalara halkın tamamının katılmasını amaçlıyoruz. Devlet olarak biz bu turnuvaları meydanda yaparak teröre meydan okuyoruz. Projeye 20 Temmuz’da start verdik. 35 gün sürecek. Bisiklet, basketbol, voleybol, badminton ve yüzme yapılıyor” şeklinde konuştu.

YETENEKLİLER KEŞFEDİLECEK

81 ilin tamamında yetenek taraması ekipleri kurulduğunu söyleyen Rasim Arı, “Yakında yetenek taramalarına başlayacağız. 6-12 yaş grubundaki bütün çocuklar için geçerli olacak. Bu yaş aralığındaki bütün gençleri taramadan geçireceğiz” diye konuştu.

#Rasim Arı
#​Güneydoğu
7 yıl önce