|

Güneydoğu’da kuraklık mahsulü kuruttu

Güneydoğu'da yeterli yağışın gerçekleşmemesi nedeniyle yaşanan kuraklık, barajları besleyen dere ve çay yataklarını kuruttu. Susuz kalan arazilerdeki mahsulleri kuruyan İslahiyeli çiftçiler ise kuruyan dere yataklarında, sebze, meyve ve hububat ekti. Biberlerinin kuruduğunu söyleyen çiftçi Bekir Yılmaz, devletten yardım beklediklerini kaydetti.

Yeni Şafak
11:08 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:11 - 30/04/2016 Cumartesi
IHA
Güneydoğu'da yaşanan kuraklık sonrası çiftçiler zor bir dönemin kendilerini beklediğini söylediler.
Güneydoğu'da yaşanan kuraklık sonrası çiftçiler zor bir dönemin kendilerini beklediğini söylediler.

Son dönemlerdeki Güneydoğu'da yeterli seviyede yağışın düşmemesi nedeniyle Gaziantep ve çevresinde kuraklık yaşanıyor. Tarım arazilerinde çatlaklar oluşurken, ekili olan mahsul ise kurudu. Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Tahtaköprü Barajı'nda doluluk oranının yüzde 30'lara kadar indi. Gaziantep'in İslahiye ilçesinden Hatay'a kadar uzanan yaklaşık 11 bin 575 hektarlık alanı sulamada kullanılan Tahtaköprü Barajı ile barajı besleyen Karasu Çayı yatağında ise yer yer sular çekildi. Baraj ve Karasu Çayı çevresindeki arazileri bulunan çiftçiler, geçen yıl yüzde 100'e ulaşan doluluk oranı nedeniyle mahsulleri sular altında kalmıştı.



Devletten yardım bekliyorlar


Çiftçiler bu yıl ise yaşanan kuraklık nedeniyle bir damla suya muhtaç hale geldi. Kuraklıkta mahsulleri kuruyan çiftçiler baraj ve dere yatağındaki araziler ile buralara yakın tarlalara hububat ekerek, zararını bir nebze olsun karşılamaya çalışıyor.


Baraj yatağına biber, kavun karpuz ektiğini belirten çiftçilerden Bekir Yılmaz, barajın karşı tarafında ise arpa, buğday, nohut gibi hububat ekildiğini ifade etti. Ektiği biberin kuruduğunu belirten Yılmaz, yerine ise kavun ve karpuz ektiğini kaydetti. Barajdaki aşırı doluluk ya da kuraklıkta zarar gördüklerini anlatan Yılmaz, zarar gören çiftçinin devletten yardım beklediğini söyledi.

#Güneydoğu Bölgesi
#Gaziantep
#Kuraklık
#Islahiye
8 yıl önce
default-profile-img