|

Güneydoğu'yu dünyaya açacak

Mardin Havalimanı yeni terminal binasının yapımı tamamlandı. Uluslararası uçuşların da yapılacağı havalimanı yeni terminal binası Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak.

Yeni Şafak
12:41 - 4/01/2015 Pazar
Güncelleme: 10:59 - 4/01/2015 Pazar
AA

Yaklaşık 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde verdiği talimatla çalışmalarına başlanan Mardin Havalimanı yeni terminal binasının yapımı tamamlandı. Yılda 1 milyon turistin ziyaret ettiği kentte, 33 bin 150 metrekare alanda terminal binası, 2 bin 500 metre uzunluğunda pist ve 4 uçaklık apron, 550 araçlık otopark, 2 VIP ve 1 CIP salonu ile yaklaşık 54,5 milyon lira bütçeye mal olan havalimanında Mardin'e özgü taş ve motifler kullanıldı. İç ve dış hatlar giden yolcu ile gelen yolcu bölümlerinin birbirine entegre olabileceği şekilde dizayn edilen, atıkları ayrıştıran "Yeşil Havalimanı" olma özelliği taşıyan, bölgenin iklim koşullarına uygun mimaride tasarlanan havalimanında danışma masalarından, yürüyüş yollarına kadar engelliler için özel bölümler oluşturuldu. 


UÇUŞLAR İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

Vali Mustafa Taşkesen, 2 yıl önce başlanan çalışmalar neticesinde Mardin'in, özgünlüğüne uygun, son derece ihtişamlı bir havalimanına kavuştuğunu söyledi. Uluslararası havalimanı statüsündeki Mardin Havalimanı'nın 6 aydan bu yana hizmet verdiğine işaret eden Taşkesen, yurt dışındaki pek çok havalimanıyla kıyaslandığında nazarlık takılacak kadar fark oluşturan bir havalimanı olduğunu belirtti. Taşkesen, Mardin'in Güneydoğu'nun en önemli turizm merkezi olduğunu dile getirerek ,öşye konuştu, "Mardin yılda bir milyon yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Henüz başlamadı, ama uluslararası uçuşlar için hazırlıklarımız tamam. Hangi ülkelere uçuş yapılacağının planlaması gerekiyor."


MARDİN'İN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ 

Taşkesen, Mardin'i ziyaret eden turist sayısının her yıl artış gösterdiğine dikkati çekerek, bu yıl daha çok Japon turist beklediklerini kaydetti. Türkiye'de son 12 yılda havayolunu tercih eden yolcu sayısının büyük oranda artış gösterdiğini kaydeden Taşkesen, "Ülkeye ve dünyaya açılan artık terminaller değil havalimanlarıdır. Geçen yıla oranla buradan uçuş yapan yolcu sayısı 100 bin artmış. Bu havalimanı da Mardin'in dünyaya açılan penceresi olacak" diye konuştu. Havalimanının bölgeye yatırımcıların da ilgisini artıracağını vurgulayan Taşkesen, "Çok sayıda müteşebbis Ortadoğu'da ortaklıklar kurmaya çalışıyor. Firmaların ilk sorduğu şey havalimanı var mı? Bu nedenle bölgenin sanayisi için de havalimanı önemli olacak" dedi.

#GAP
#taşkesen
#mardin
#havalimanı
9 yıl önce