|

Günübirlik evlere mühür

Fatih Belediyesi, teröristleri de barındıran kayıt dışı günübirlik evleri mercek altına aldı. 15 ayda denetlenen 4 bin 511 evden kayıt dışı olduğu belirlenen 533’ü mühürlendi. Daire sahiplerine 10’ar bin lira para cezası kesildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 02:53 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Günübirlik evlere mühür
Günübirlik evlere mühür

İstanbul-Fatih’te ülkemizi hedef alan teröristlerin de barındığı kontrolsüz günübirlik evlerden 533’ü mühürlendi, sahiplerine 10’ar bin lira para cezası kesildi. Fatih’te özellike terör, kaçakçılık ve fuhuş yuvası olarak kullanılan günübirlik evler mercek altına alındı. Operasyon süreci şöyle gelişti. Fatih Belediyesi, ülke güvenliğini de tehdit bu evlerle ilgili gelen şikayetler ve tespitlerin ardından özel bir ekip oluşturdu. 6 kişilik özel ekip, evlerin kira sözleşmesi, muhtarlığa verilen bilgiler ve komşulardan alınan istihbarat doğrultusunda araştırmalar yaptı. Yasalara

aykırı olarak kiralanan evlerin adresleri belirlendi.

15 AYDA BİN 511 EV DENETLENDİ

Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlite bu evlere yönelik sayısız baskın düzenledi. Son 15 ayda toplam 4 bin 511 ev ekipler tarafınan denetlendi. Kayıtdışı kiralandığı belirlenen toplam 533 ev mühürlendi. Ev sahiplerinin her birine da 10’ar bin lira para cezası kesildi.

32 EMLAKÇIYA
MEN CEZASI

Fatih belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada baskınlarla ilgili bilgi verdi. İhbarlar sonucu ilçe genelinde bugüne kadar 4 bin 511 yerin kontrol edildiğini belirterek, "Bu evlerden 533’ü mühürlendi. Bu evlerde, hakkında yakalama kararı bulunan 36 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Yasadışı yollarla günlük ev kiralayan ya da aracılık yapan 32 kişi emlakçılıktan men edildi. İlk mühürlemede 6 ay kapatma işlemi uyguluyoruz. Eğer kişi bu işi sürdürmeyi devam ederse bu ceza katlanarak uygulanıyor. Bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Ayrıca, kontrol ettiğimiz yerleri de sürek gözetim altında tutuyoruz” dedi.


3 canlı bomba Fatih’te
kalmıştı

İstanbul-Atatürk Havalimanı’nı Haziran 2016’da kana bulayan 3 canlı bomba, korkunç eylemden 32 gün önce İstanbul’a gelip, Fatih Horhor’da kiraladıkları bir evde kalmıştı. Teröristlerin katliamı bu evde planladığı ortaya çıkmıştı.

#İstanbul
#Kiralık Ev
7 yıl önce